Freak Out (PSone) – Tarina pikku Lindan huivista

Olipa kerran pikku Linda, jolla oli huivi ja siskoja täysi tusina. He kaikki olivat mahdottoman turhamaisia. Päivät pitkät he vain meikkasivat ja ihailivat upeita kuvajaisiaan. Toisiaan he kilpaa kehuivat: "Oi, kuinka kaunis oletkaan, missi suorastaan" - vain Lindaa harmaaksi haukuttiin.

Päivänä eräänä tuotiin paketti siskojen ovelle. "Herkkuja", hihkaisi Jelly-Chan. "Meikkejä", sanoi Mirage. "Pusero", supatti Samantha. "Kauneussarja, lapussa seisoo", kommentoi Spirit. Mitä kauheaa, laatikko tutisee ja puhettakin se mumisee. Viekoittelevia sanoja sieltä tulvii. "Siskot, siskot, älkää pelätkö, tulkaa tänne. Maailman kauneimpia teistä teemme. Sielunne syvimmät toiveet täytämme".

Siskot jo pyörällä päästään olivat, laatikon valoon he astuivat ja katosivat. Tovin Linda kirkasta valoa hämmästeli, kunnes kauhea ääni paasasi: "Jos siskojasi kaipaat, astu tänne vain. Toki, älä muuta luulekaan, muuten heillä ei ole toivoakaan".

Turhuuden turuilla

Laatikossa punapipoisen pikkutytön sisaruskatrasta riivaavat turhamaisuuden demonit. Siskojen sinänsä harmittomat toiveet kieroutuivat ilkeiden otusten käsissä ja nätit tytöt muuttuivat kamaliksi hirviöiksi. Herkkuja rakastavasta Jelly-Chanista tuli valtava hyytelömöykky. Demonicasta muotoutui kauhea, liki näkymätön haamu. Älypää Miss Meccasta rakennettiin järkälemäinen robotti. Demonit jatkoivat samaa rataa, kunnes koko sakki oli muuttunut omituisiksi friikeiksi.

Lindan lempihuivi muuttui matkalla riivatuksi. Hurja huivi kykenee venyttämään, kääntämään ja vääntämään mitä tahansa. Mikä parasta, siskoja kontrolloivat demonit tykkäävät kyttyrää huivin nyppäisyistä.

Siskojen vankityrmiin ei pääse ilman pisteitä. Lindan täytyy tehdä retki EXternal-maailmaan, jossa boniita zakojen räjäyttäminen palkitaan pisteillä. Boniitat ovat nuoria naisia, jotka halusivat itselleen muhkean poven. Demonit täyttivät moiset toiveet ilomielin. Karmivan komeat puskurit suojaavat boniitoja, joten heitä täytyy nyhtää tukasta tai nipistää takamuksesta.

Demonien pillin mukaan tanssivat siskot rökitetään samaan tapaan nyppimällä. Lopullinen voitto vaatii manauksen, jonka aikana Linda nappaa siskosta kiinni kolmella huivilla. Operaation ajoittaminen on yleensä taistelun vaativin osa, sillä Lindan on pysyttävä siskon tuntumassa noin viisi sekuntia. Ilman manausta saavutettu voitto on melko turha. Oveen vaadittavat pisteet nollautuvat, mutta demoni jää henkiin.

Siskoni on noita

Ohjaustuntuma on selkeä ja suoraviivainen. Lindaa ohjataan vasemmalla ja huivia oikealla tatilla. Olkanäppäimillä tarrataan vastustajaan kiinni tai säädetään kameraa. Linda ei osaa loikata, mutta huivin nopea kiskaisu linkoaa hänet tarpeen tulleen kolojen yli. Temppu vaatii näppäriä sormia, mutta onneksi helpon torpedohyökkäyksen avulla voi myös siirtyä paikasta toiseen.

Grafiikka ja efektit ovat kautta linjan huikean hulvattomia luomuksia. Lyijärillä piirretty upea Tuskien museo on samankaltainen kuin A-han klassinen Take on Me -video. Muualla maisemat ovat yksinkertaisia, mutta iloisen värikkäitä koukeroita. Olennot ovat hassuja ja täysin tärähtäneitä. Etenkin jättimäisillä rinnoilla kirotut boniita zakot ovat kirjaimellisesti mahtavia.

Äänet ovat mainioita. Linda kimittää ihastuttavasti ja siskot mekkaloivat areenan fiiliksiin sopivalla tavalla. Etenkin seireeninoita Siren ja satelliitti Anne Droid V2.1 paasaavat ikimuistoiseen tyyliin. Musiikki on kenttien tunnelman mukaan vaihtelevaa ja lupsakkaa teknopoppia.

Homman ainoa vakava puute on köykäinen vaikeustaso. Demonisiskot ovat teoriassa erilaisia, mutta käytännössä lähes kaikki tippuvat sitkeän kiertämisen ja napakan nyppimisen jälkeen. Taisteluja voi nopeuttaa jonkin erityisen kikan tai taktiikan avulla, mutta vain muutamassa ottelussa se on voiton edellytys.

Freak Out on lyhyt, yksinkertainen, vaikeustasoltaan ailahteleva, mutta oudon viehättävä, pirteä ja omaperäinen kokonaisuus. Se on raikas tuulahdus pystyyn homehtuneessa kloonimetsässä. Kummajaisten kerhon kärkikaartin tapauksena se kuuluu kaikkien friikkipelien keräilijöiden kokoelmiin.

81