Freedom Fighters (PS2 Xbox)

Freedom Fighters kertoo vaihtoehtoisesta nykypäivästä, jossa Neuvostoliitto ei kaatunutkaan omaan mahdottomuuteensa. Sen sijaan punakone on jyrännyt lähes koko maailman, omiin oloihinsa sulkeutunutta Yhdysvaltoja lukuun ottamatta. Lopulta puna-aalto saapuu New Yorkiin, joka jää etenevän neuvostoarmeijan jalkoihin. Miehitystä vastaan nousee taistelemaan joukko tavallisia amerikkalaisia.

Hahmon takaa kuvattu toimintapeli on Hitmaneista tunnetun tanskalaisen IO Interactiven käsialaa. Kokonaisuuteen on saatu mahtava 80-lukulainen tunnelma ja vallatun kaupungin kaduilla taistelussa riittää energiaa. Yksin etenemisen lisäksi mukaan voi rekrytoida taitelutovereita, joita käskytetään yksinkertaisella kolmen komennon systeemillä.

Partisaanien siirtyminen PC:lle ei ole muuttanut mainiota kokonaisuutta mitenkään. Pelattavuus, grafiikka ja etenkin miehekäs kuoromusiikki ovat edelleen loistavia. Ohjaus sujuu näppäimistöllä ja hiirellä mainiosti, ja ainoa ero on konsoliversioista tutun pienen automaattitähtäyksen puute. Nyt ruudulla näkyy jatkuvasti tähtäin ja luodit täytyy ohjata itse tarkalleen oikeaan kohteeseen. Freedom Fighters on kokemisen arvoista räiskintäherkkua.

92