Front Page Sports Football Pro – Etusivun juttu

Front Page Sports Football Pro on laatutavaraa alusta loppuun. Peli on tuhti paketti jenkkifutista runsailla optioilla terästettynä. FPS Footballia voi pelata toimintamoodissa itse pelaajia kontrolloiden tai vaihtoehtoisesti voi vain tyytyä valitsemaan kulloinkin pelattavat pelikuviot. Molemmista pelitavoista löytyy kolme eri kontrollointitasoa, joten sekä aloittelijat ja jenkkifutiksen konkarit pääsevät peliin hyvin mukaan.

Toimintaosuus on erittäin hyvin tehty, esimerkiksi juoksupeleissä on todella seurattava pelikuvioita ja juostava "junassa" blokkaajien takana. Aktiivinen pelaaja erottuu hyvin pään yläpuolella leijuvan numerolapun ansiosta. Heittopelissä valitaan toisella napilla heiton vastaanottaja, toisella heitetään. Itse heittoa ei tarvitse sen kummemmin tähtäillä, heitto lentää pelinrakentajan kykyjen mukaisesti automaattisesti oikeaan suuntaan.

Mainiona hienoutena peliruutuun ilmestyy heittotilanteessa pikkuruutuja, jotka näyttävät heiton vastaanottajan etenemisen. Kenttämaalien ja lisäpisteiden yritykset on toteutettu golfsimulaattorimaisesti, potkutilanteiden hienot kuvakulmat piristävät muutenkin laadukasta peliä.

FPS Football Prossa voi pelata erilaisia liigapelejä, 28 joukkueen NFL-sarjasta pieniin 8 joukkueen miniliigoihin. Liigaan voi osallistua useita ihmispelaajia, jolloin omat joukkueet voidaan suojata salasanalla. Tietokonejoukkueet voivat pelata pelinsä pikapelinä todennäköisyyksien ja tilastojen pohjalta tai aidosti simuloiden kaikki pelitilanteet.

Dynamixin pelikuvioeditori on huippusaavutus. Kuvioiden editoinnissa peli siirtyy tarkkuusgrafiikkamoodiin, mikä selkeyttää toimintoa. Pelikuviot suunnitellaan lentosimuista tutulla waypoint-tekniikalla, jossa määrätään pelaajan kulkema reitti, blokkaukset, pitchit, odotukset ja muut mahdolliset toiminnot.

Suoraan kuvionsuunnittelusta pääsee näkemään miltä kuvio näyttää pelikentällä. Harjoittelussa voi valita mitä puolustus tekee tai onko se ollenkaan mukana kuvioissa. Front Page Sportsin kuvioeditoria on ilo käyttää, etenkin kun pelaajat todella juoksevat ja toimivat niin kuin on käsketty. Ainoana puutteena linjamiehille määrättyjä blokkauksia ei saa graafisesti näkyviin.

Kuvionhierojille peli on unelmapakkaus ja editorin ja parinsadan valmiin kuvion ansiosta peliä voi suositella jopa oikeille jenkkifutaajillekin kuviotietouden kasvattamiseen ja kuviopankiksi. Lisähienoutena peli tukee Epsoneita ja Laserjettiä, joten kuviot saa paperille.

Kun Dynamixin Front Page Sportsissa on vielä hämmästyttävän aidosti liikkuvat pelaajat, hyvät äänet ja muutenkin huolella tehdyn pelin tuntu, voi vain todeta ettei tästä urheilupeli paljoa parane.

94