GameWorld 2002 imi pelaajat Kaapelitehtaalle

GameWorld-messut ovat tulleet jäädäkseen. Supisuomalainen pelitapahtuma järjestettiin marraskuun lopulla Helsingin Kaapelitehtaalla jo kolmatta kertaa. Pelit-lehti oli messuilla vahvasti mukana, paitsi näytteilleasettajana myös koko messutapahtuman pääyhteistyökumppanina.

GameWorld käynnistyi pelialan ammattilaisille suunnatulla pro-illalla, jonne oli kutsuttu paikalle kotimaisen pelibisneksen kermaa. Pro-illan kohokohtana oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty ja paljon kiitosta saanut seminaari, johon puhujiksi oli saatu PlayStationin ja Nintendon Euroopan markkinointijohtajat, lontoolainen David Patton ja ex-suomalainen Matti Kuorehjärvi. Tutkijan näkökulman pelaamiseen toi pelitutkija Tony Manninen Oulun yliopistosta.

Pro-ilta jatkui seminaarin jälkeen Figman puheenjohtajan Vesa Artmanin markkinakatsauksella sekä tutkija Jyrki J.J. Kasvin esitelmällä Yksin vaan ei yksinäinen ja siihen liittyvällä paneelikeskustelulla. Pelit.fi:stä löydetyt loistavat keskustelijat eivät valitettavasti saaneet ansaitsemaansa kuulijakuntaa innokkaiden, messuosastoille pääsyä odottavien messuvieraiden joukossa.

Yleisölle Gameworld aukesi lauantaina, jolle odotetusti osui myös pahin yleisöryntäys. Väkeä riitti tungokseksi asti. Sunnuntaina Kaapelitehtaalla mahtui jo liikkumaankin. Kaiken kaikkiaan viikonloppu keräsi paikalle kymmenisentuhatta kävijää, eli lähes saman kuin viime vuonna.

Tällä kertaa pelimessujen vetonaulana eivät olleet uudet konsolit, vaan niiden pelit, joita messukävijät pääsivät itse kokeilemaan. Demokoneita olikin roudattu paikalle kiitettävät määrät niin Pleikkarin, Nintendon kuin myös Xboxin osalta. PlayStation 2:n selvin suosikki oli Grand Theft Auto -henkinen hurjastelu The Getaway, GameCube-fanien katseita keräsi vauhdikas Metroid Prime ja Xboxilla taas ihailtiin Splinter Celliä. PC-pelaajia messuille houkuteltiin muun muassa OverDose-peliohjelman moninpeliturnauksilla.

Mielenkiintoista kontrastia uutuuskonsolien uutuuspeleille toi Pelit-lehden sponsoroima Pelikonepeijoonien (www.pelikonepeijoonit.net) museo-osasto, jossa retroiltiin takavuosien suosikkipelien ja -koneiden merkeissä. Vaikka suurinta osaa antiikkisista koneharvinaisuuksia sai ihailla vain matkan päästä lasivitriinien takaa, elämys oli vähän varttuneemmille pelaajille melkoinen. Pelaamaan pääsi muun muassa Commodore 64:n iki-ihanaa Commandoa sekä 80-luvun alun vektorigrafiikkaihmettä Vectrexiä. Kyhjöttipä osaston nurkassa myös aito Pong-pelikone, vaikkakaan ei valitettavasti toimintakuntoisena.

Yleisölle suunnatut pelitapahtumat ovat Suomessa valitettavan harvinaisia, joten GameWorldin kaltaisille messuille löytyy selvästi tilausta.

Tapahtuman järjestänyt Kontakti.net Oy suunnittelee jo täyttä päätä neljänsiä GameWorld-messuja vuoden 2003 marraskuulle.

Lisää aiheesta