Geoff Crammond - Missä viipyy Grand Prix 2?

Tämän hetken kiireisin (ja kiukkuisin) mies on varmasti Geoff Crammond, formulapelien Grand Old Man, joka yrittää epätoivoisesti saada valmiiksi Formula One Grand Prix kakkosta. On yrittänyt itse asiassa jo pari vuotta.

Huhujen mukaan peli on itse asiassa ollut valmis jo viime marraskuusta lähtien, mutta se ei pyörinyt kuin erittäin, erittäin nopealla Pentiumilla. MicroProse haluaa huomattavasti laajempia markkinoita, joten koodia pitää nyt optimoida myös hitaammille koneille.

Huhut kertoivat myös, että Geoff Crammond olisi lähtenyt kiitämään koko projektista, mutta joko se oli puppua tai sitten mies on tullut takaisin.

Mikä mies?

Geoff Crammond kuuluu samaan sarjaan kuin Lord British ja David Braben: pitkään pelibisneksessä olleita miehiä, jotka ovat keränneet kulttimaineen. Kaikki myös ovat olleet yksinäisiä susia, vaikka nyttemmin pelien paisuessa jokainen on joutunut turvautumaan tiimityöskentelyyn.

Geoff Crammond on tunnettu peleistään Revs!, Formula One Grand Prix ja Stunt Car Racer. Formula-kokemusta hän on hankkinut istumalla F1-autossa, mutta vastapainoksi formulakuskit opettelevat ratoja ajamalla Crammondin Formula Onea. Esimerkiksi Rubens Barrichello on väittänyt, että hän oppi Suzukan radan pelaamalla ja ajoi lopulta viidenneksi.

Crammond ei pelaa muiden pelejä. "En ole pelannut esimerkiksi Indycaria tai Nascaria, sillä en halua että ne vaikuttavat minuun. Mitä vähemmän tiedän muiden peleistä, sen parempi."

"Haluamme tarjota pelaajille realistisimman ja tarkimman F1-simulaattorin koti-PC:llä. Meitä kiinnostaa enemmän pääseminen mahdollisimman lähelle F1-ajamista kuin kilpailijoiden seuraaminen. Markkinoilla on paljon tilaa hyville peleille", korostaa Crammond.

Mikä peli?

Formula One Grand Prix lienee kaikkien aikojen suosituin formulapeli. Formula One Grand Prix kakkosen suurin näkyvin muutos on entisestään kohennettu kolmiulotteinen grafiikka, ja realistisuutta on lisätty parantamalla tietokoneen ohjaamien autojen tekoälyä.

Autoihin tulee myös vikoja, mutta ei pelkästään sattumanvaraisesti. Koska tekijänä on paljon formulatutkimusta tehnyt fani, myös vikojen esiintyminen perustuu tilastoihin, ja jopa joidenkin kuskien ajotapa voi aiheuttaa niitä. Tietysti myös säällä on entistä suurempi vaikutuksensa ajoon.

Entäpä nyt niin muodikas moninpeli?

"Tällä hetkellä minulla ei ole suunnitelmia laajentaa menestyksekästä F1GP:n moninpelisysteemiä", sanoo Crammond ympäripyöreästi. MicroProsen mukaan F1GP2 ei kuitenkaan itsessään tule sisältämään moninpeliä, vaan se liitetään peliin myöhemmin ilmestyvällä lisälevyllä.

Seuraavaksi voimme alkaa odotella seuraavaa Crammondin projektia, harkinnassa on nimittäin kolmiulotteinen Stunt Car Racer 2. Palataan asiaan noin kolmen vuoden kuluttua. Aikaisintaan.

Lisää aiheesta