Get on Da Mic (PS2)

Get on Da Mic on samantapainen laulupeli kuin SingStar, mutta laulamisen sijasta räpätään. Normaalihintaisen paketin mukana tulee yksi mikrofoni, joka kytketään USB-porttiin. Mitään säätöjä tai kalibrointeja ei tarvita. Mukana on nelisenkymmentä alkuperäisten artistien esittämää biisiä.

Biisitarjontaa riittää old schoolista (Salt-n-Pepa, Dr. Dre, Public Enemy, Tupac Shakur) new schooliin (Snoop Dogg, Lil Kim, Missy Elliot, Black Eyed Peas). Biisivalikoima on laadukas ja kohtalaisen laaja, vaikka Get on Da Micissä ei ole valittu helpointa Eminem-polkua.

Koko posse kuitenkin masentuu pelin alkaessa. Edes äänenkorkeudella ei ole mitään väliä. Get on Da Mic rekisteröi vain sen, että örisee jotain ääntä suurin piirtein samaan tahtiin kuin alkuperäinen tähti. Pelaajan tehtävä on löytää oikea flow, teoriassa. Käytännössä biisin läpäisee vaikka hieromalla mikrofonia about oikeaan tahtiin otsaansa.

Biisit on lähes mahdotonta läpäistä räppäämällä täysin oikein sanoin täysin oikeaan tahtiin. Kun rytmisen urbaanirunouden verbaaliryöpytys on sangen monisanaista, eikä sanoitus toista peruspopin lailla itseään, rehellinen onnistunut suoritus vaatii lähes yliluonnollisia kykyjä. Get on the Miciä on aivan liian helppo pelata huijaamalla ja aivan liian vaikeaa pelata rehellisesti.

Valittavana on peräti 11 vaikeusastetta, joilla ei käytännössä ole juuri eroa. Helpoimmillaan harjoittelet rap-tähden uraa itseksesi omassa kylpyhuoneessasi. Miljööt vaihtuvat kehityksen myötä ja samalla yleisöt kasvavat. Lopulta pääset maailmankiertueelle ja nauhoittamaan omaa megabudjetin musiikkivideotasi. Näin ainakin teoriassa.

Jokainen sana arvostellaan skaalalla ohi meni - täydellinen suoritus. Ok:ta tulee kaiken aikaa, vaikka olisi pudonnut biisistä kärryiltä aikoja sitten ja viimeinen minuutti olisi kulunut pelkkää tukeletanaa hokiessa. Onneksi mukana on myös free style -osuus, jossa saa räpätä pelkän beatin tahdissa. Moninpeli onnistuu niin co-opina kuin battlenakin. Peli tukee myös EyeToy-kameraa siltä varalta, että joku haluaa tuijottaa omaa epäonnistumistaan tai huijaamistaan erityisen tarkasti tv-ruudulta.

Menestys tuo mukanaan bling-blingiä. Rahalla voi hankkia aivan vain komeampia cribejä, rideja ja muuta kulttuuriin kuuluvaa maallista kivaa koruja ja elektroniikkaa myöten.

Get on Da Micissä on yksi erityisen paha vika: sen pelattavuus on aika lähellä nollatasoa. Se on paha ongelma silloin, kun kyse on pelistä.

55