Gioteck PS3 Real Triggers

www.gioteck.com

Liukkaat liipaisimet ovat PS3-padin huonoin asia. Pito paranee pienellä lisävarusteella.

Kisa padien paremmuudesta on yhtä vanha kuin konsolisota itse, eikä kiistaan ole yksiselitteistä vastausta. Toiset ihastuivat aikanaan originaali-Xboxin isoon, kädet täyttävään padiin, toisille Sonyn PS1-ajoista lähes muuttumattomana pysynyt ohjain on se ainoa oikea, jo pelkän tottumuksen takia.

PS3:ssa padi muuttui langattomaksi, mutta muuten asioita ei suuremmin säädetty. Paitsi sitä yhtä asiaa: jostain ihmeen syystä liipaisimet muotoiltiin lyhyiksi ja kuperiksi. Kun tähän yhdistetään kova muovipinta, eivät pelin tiimellyksessä hikoavat sormet tahdo pysyä liipaisimilla sitten niin millään. Hätäratkaisuna asian saattoi korjata liimaamalla liipaisimiin vaikkapa pari sopivasti muotoiltua pyyhekumin palaa. Kovin tyylikäs ratkaisu moinen ei kuitenkaan ole.

Onneksi Gioteckillä on asiaan helppo korjaus, padin omien liipaisimien päälle painettava laajennus. Heppoisilta näyttävät muovikuoret eivät ennen paikoilleen asentamista vakuuta, mutta padiin kiinnitettynä ne osoittautuvat pian elintärkeäksi lisäksi kenelle tahansa PS3-pelaajalle. Kevyestä rakenteesta huolimatta kuoret asentuvat napakasti padin omien L2- ja R2-liipaisimien päälle. En saanut niitä irtoamaan paikoiltaan edes yrittämällä, joten kiinnityksessä ei ole moittimista.

Vain pakki puuttuu

Liipaisimet ovat alkuperäisiä pitemmät ja kunnolla kaarretut, joten sellaisina ne saavuttavat tärkeimmän tavoitteensa, sormien lipsumisen estämisen. Aivan täydellisyyteen ei kuitenkaan päästä, sillä pituutta ei ainakaan omiin mieltymyksiini ole aivan riittävästi. Tämän takia sormet osuvat helposti juuri liipaisimen alareunaan kaaren keskikohdan sijasta. Asia ei ole kovin merkittävä ja sormiaan oppii nopeasti pitämään hiukan aikaisempaa korkeammalla.

Toinen pienen narinan aiheuttava yksityiskohta on liipaisimien materiaaliksi valittu kova muovi. Muotoilun ansiosta sormet eivät luiskahtele, mutta pehmeämpi kumipinnoite olisi viimeistellyt tarvikeliipaisimet täydellisiksi.

Jos PS3-pelaaminen kiinnostaa, niin Gioteckin liipaisinkuoret ovat pakko-ostos. Niiden kanssa sormiparat eivät väsy kaahailussa eikä räiskinnässä tule turhia hutilaukauksia.

Arvostelu on luettavissa www.pelit.fi:ssä 5.5.2009.

Lisää aiheesta

 • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

  Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

  Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
 • Roccat Kone+

  Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

  Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
 • Logitech G110

  Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

  Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…