Goal! – Jalkapallo.

Pikaisesti sen jälkeen kun Sensible Soccer vei parhaan futispelin tittelin, iski Kick Offin tekijä Dino Dini takaisin rajusti uudistetulla futispelillään. Luulisi, että kun lajista on tehty näinkin paljon pelejä, ei enää mitään uusia ominaisuuksia saada mukaan. Kuitenkin Goalissa on paljon uusia asioita, joista osa on vain kikkoja, mutta jotkut aivan tervetulleita uudistuksia.

Vihdoin yhdessä pelissä on sekä maajoukkueet että suurimpien futismaiden tunnetuimmat liigajoukkueet. Tarjonta tosin rajoittuu Eurooppaan, mutta viisaasti ohjelmaan on lisätty myös mahdollisuus tehdä omia joukkueita. Pelaajatkaan eivät ole pelkkiä nimiä, vaan jokaiselle on annettu taitopisteet eri osa-alueille. Harjoittelun sekä yksittäisten otteluiden lisäksi voidaan pelata ottelut liigana tai cuppina, joihin ihmisten tai tietokoneiden ohjaamien joukkueiden määrä voidaan valita.

Ohjaus ja tuntuma itse pelissä on toteutettu hyvin, vaikka pallon hallinta vaatii Kick Offin tapaan varsin paljon harjoittelua ennen kuin systeemiin tottuu. Palloa ei ole liimattu jalkaan, joten sitä pitää todella kuljettaa. Ruudun vieritys on parasta mitä PC:n futispeleissä on tähän saakka nähty ja pelaajahahmotkin ovat hieman suurempia kuin aikaisemmissa yrityksissä. Mukavana ja hyödyllisenä yksityiskohtana kulmapotkuissa ja vastaavissa tilanteissa peli zoomaa kuvakulman ylemmäksi, niin että kentästä näkyy tavallista suurempi osa kerralla. Jopa sen voi valita näytetäänkö kenttä vaaka- vai pystyasennossa.

Sensible Soccer ei kauan saanut pitää valtikkaansa, sillä Goal on yksinkertaisesti monipuolisempi ja pelillisesti sujuvampi kokonaisuus. Suositellaan lämpimästi kaikille edes hieman futiksesta kiinnostuneille.

91