Godfather: The Game (Xbox 360) – Enemmän Kummisetää

Electronic Arts laittoi paljon paukkuja kahden ensimmäisen Kummisetä-elokuvan maailmaan sijoittuvaan lisenssipeliin, mutta lopputulos jäi haaleaksi. Nyt peli kääntyy Xbox 360:lle ja samalla kokonaisuutta on viritelty hiukan.

Perusta on säilynyt ennallaan. Sankari on edelleen elokuvista tuntematon taustahahmo, jolla on sormensa pelissä lähes kaikissa avainkohtauksissa. Etenkin alkupuolella juonitehtävät on nokkelasti naitettu yhteen tuttuihin tapahtumiin, ja ruudulla vilisee aitoja naamoja.

Rahaa ja arvostusta haalitaan tarinan tahkoamisen ohella kauppiaita kiristämällä ja kilpailevien perheiden omistuksia kaappaamalla. Mammonaa voi kuluttaa uusien vaatteiden ja aseiden ostamiseen.

Xbox 360 -versiossa on joitain uusia sivutehtäviä, joissa pelaajan täytyy tehdä palveluksia ystävilleen ympäri kaupunkia. Myös juonitehtäviä on lisätty etenkin alkupuolelle. Uutuuksissa hyödynnetään Xbox 360:n tehoja muun muassa niin, että pelaajan mukana häärii kerralla isompi joukko Corleonen pyssymiehiä. Lisät ovat mukavia, mutta eivät käänteentekeviä parannuksia.

Suurin uudistus on mahdollisuus apurin palkkaamiseen. Sankari voi rekrytoida mukaansa yhden saman- tai alempiarvoisen sotilaan, joka auttaa taistelussa. Idea on mainio, sillä apureiden uupuminen oli yksi alkuperäisen pelin suurimmista heikkouksista. Seuralaisesta on kuitenkin vain vähän hyötyä, sillä kaveri katoaa aina juonitehtävien ajaksi omille teilleen. Lisäksi yksi mies donin apurina on edelleen yhtä huvittavaa kuin kaiken yksin tekevä perheenpää.

Oman naaman ja vaatteiden hankkiminen onnistuu nyt ilman pelistä poistumista vain kauppaan kävelemällä. Valintaruudun taustalle on lisätty hiukan väriä, mikä helpottaa asioiden hahmottamista. Uusia asusteita ei sen sijaan ole, eikä sankarilleen voi edelleenkään ostaa pitkää gangsteritakkia.

Grafiikkaa on paranneltu pikkuriikkisen sieltä täältä. Mitään dramaattista parannusta ei näy, mutta savutehosteita ja entistä komeampia räjähdyksiä kelpaa katsella. New Yorkissa myös sataa nyt todella usein. Koreammalla grafiikalla on haittapuolensakin, sillä latausajat ovat huomattavasti pitempiä kuin muissa versioissa.

Xbox 360:n Kummisetä on pelin selkeästi paras versio, mutta erot edeltäjiin eivät ole järisyttäviä.

83