Golf Pro 2 – Tuttua ja turvallista

The Golf Pro 2 on keväällä (Pelit 5/98) ilmestyneen Golf Pron uusi versio. Mikään ei ole oikeastaan muuttunut reilun puolen vuoden aikana, paitsi että nyt myös moninpeli on mahdollinen. Pro 2 tarjoaa vain yhden pelattavan kentän, Wentworthin, mutta edellisen Golf Pron kaksi kenttää toimivat myös tässä versiossa.

Gary Player opastaa pelaajaa opetussessioissaan vanhaan tapaan. Itse pelaaminen sujuu juuri samalla tavalla kuin ennenkin, eli pelaaja valitsee haluamansa pelin elementit melko monipuolisista vaihtoehdoista, minkä jälkeen voikin siirtyä baanalle. Swinginä toimii edellisestä osasta tuttu hiiriswingi, joka on helppo oppia ja joka pienen harjoituksen jälkeen antaa todella hyvän tuntuman palloon.

Pelin ympäristö ja maisemat ovat kauniin realistisia, pelaajahahmot hieman kliinisemmän näköisiä kuin Linksissä. Metsät ja pusikot ovat täyteläisen reheviä ja näyttävät suorastaan kasvavan maaperästä. Kamerakulma vaihtelee hieman omituisesti pelaajaan nähden yhden reiän aikanakin niin, että välillä pelaaja saattaa olla aivan ruudun "etuosassa", välillä vähän kauempana ja sivussa. Joskus tämä helpottaa tähtäämistä, joskus vain ihmetyttää.

Golf Pro 2:n nurmikkotekstuuri on testatuista golfeista kaikkein ruohomaisin ja näyttää mukavan aidolta verrattuna usein kovin tasaisen vihreisiin "kokolattiamattoihin" verrattuna.

The Golf Pro 2 on varmaa laatua, joka tarjoaa hiiriswingiin viehtyneille ohjekirjaa myöten tyylikkään virtuaaligolfkokemuksen. Vaihtoehtoja ja pikkusäätöjä ei ole yhtä paljon kuin Linksissä, mutta aivan tarpeeksi kuitenkin, ja vaikka koneesta ei löytyisikään potkua aivan mahdottomasti, peli pyörii sulavasti joka tapauksessa.

88