Golf Pro – Golfhiiren heilahdus

Golfpeliin on hyvin vaikeaa tuoda mitään vallankumouksellista, joka erottaisi sen muista golfpeleistä, mutta Empiren The Golf Pro on onnistunut. Pallon hallintaa ja lyöntitaktiikkaa on lähestytty aivan uudella tavalla, minkä lisäksi pelattavuus ja kaunis grafiikka tarjoavat uskomattoman realistisen ja nautittavan golfelämyksen.

Peli alkaa perinpohjaisella ja selkeällä oppitunnilla itsensä Gary Playerin, golfin Mustan ritarin ja kansainvälisen suurlähettilään, opastuksella. Uusi hiiriohjattava lyöntisysteemi käydään läpi osatekijä kerrallaan pienintä hienosäätöä myöten, ja hiiren hallintaa voi rauhassa harjoitella. Lisäoppitunteja saa vielä harjoitusradalla erilaisissa ongelmatilanteissa, kuten bunkkerissa, kaltevassa maastossa, lähilyönneissä ja erilaisissa puteissa.

The Golf Pron käyttämä uusi käänteentekevä hiiriswingi päihittää tuntumallaan kirkkaasti aikaisemmat swingimittaria käyttävät klikkailusysteemit. Sen hienoudet vaativat tosin opettelua ja tilanteen arviointia normaalia enemmän, mutta niinhän asia (valitettavasti) on tosielämässäkin. Perusperiaatteet oppii sen sijaan nopeasti: hiirtä liikutetaan edestakaisin mailan taaksevedon ja läpiviennin mukaisesti.

Sulava lyönti vaatii sulavaa ranneliikettä ja vakaata kättä. Lyönnin voimaa, pallon lentokorkeutta ja takakierrettä sekä lyöntiradan kaartumista oikealle tai vasemmalle säädetään suoraan hiiren liikeradan pituutta, nopeutta, napin vapauttamista ja hiiren asentoa muuttamalla. Hiiri kalibroidaankin ymmärtämään pelin vaatimia hienoisia tyylimuutoksia, ja jos tuntuu siltä, että maila ei tottele otetta, voi hiiren kalibroida uudestaan milloin vain.

Tyylikästä peliä

Pelaamaan voi lähteä heti joko quickplayna, jolloin voimassa ovat oletusasetukset, tai normaalipelinä, jolloin pääsee itse määrittelemään haluamansa vivahteet. Kentäksi voi valita joko St. Mellionin Englannissa tai Hilton Headin Etelä-Carolinassa. Pelaajahahmoja on valittavana kolme, joista yksi on naispuolinen. Pelaajaansa voi luonnollisesti muokata valitsemalla kätisyyden, paidanvärin, mailasetin ja taitotason. Mukaansa saa halutessaan caddien, joka valitsee sopivan mailan joka tilanteessa.

Tasoitustaan ei luonnollisesti voi valita itse. Lähtötilanne on 28, mutta se muuttuu automaattisesti taitojen mukaan. Pelityyppejä on kolme: lyöntipeli, reikäpeli ja stableford, jossa reiän tulos pisteytetään.

Peliruutu on selkeä ja näkyvillä on kaikki tarpeellinen. Säätöjä lyöntiin ja stanssiin voi tehdä milloin tahansa. Kuten oikeassa golfissa, ennen lyöntiä voi heilauttaa muutaman harjoitusswingin. Kun on valmis lyömään, voi siirtyä lyöntimoodiin, jossa tulee näkyviin hiiren liikkeen seuraamista helpottava jana.

Grafiikka ja äänet muodostavat yhdessä tyylikkään ja nautittavan kokonaisuuden. Kentän maisemat hivelevät silmää, ja selostajan ääni on rauhallinen ja kommentit ytimekkäitä. Erityistä huolta on kiinnitetty kentän korkeuserojen ja maastotyyppien kuvaamiseen. Jos pallo joutuu sivuttaiseen mäkeen, se todella on pelaajan jalkoja ylempänä tai alempana ja lyönti täytyy harkita sen mukaan. Hiekkabunkkerit ovat suorastaan harmittavan todellisen näköisiä. Lyöntiä luonnollisesti seurataan satunnaisesti monista eri kamerakulmista.

Ylellisen näköisessä ohjekirjassa on selitetty kuvien kanssa kaikki, mitä pelaajan tarvitsee tietää, ja mukana on vielä ylimääräinen tietopaketti tasoitusten määrittelemisestä. Moninpelipäivitys on tulossa ja sen saa ilmaiseksi Empiren kotisivuilta, kunhan se ilmestyy.

Kokonaisuutena The Golf Pro on erittäin miellyttävä, tyylikäs ja nautinnollinen kokemus golfpelien muuten tasaisessa tarjonnassa. Lyöntituntuma ja realismi ovat aivan omaa luokkaansa, ja kun ne vielä yhdistyvät täydellisen kauniiseen grafiikkaan ja toimivaan äänimaailmaan, tarjolla on ykkösluokan golfkokemus.

92