Gravity Crash (PS3)

Jippijaijei ja kolme hurraa-huutoa, viimeinkin Thrustin ja TurboRaketin hengenheimolainen konsolien latauspalvelussa! Thrust-kloonien tapaan Gravity Crash on ajattelevan pilotin räiskintä, sillä painovoima vetää alusta jatkuvasti alaspäin ja rakettimoottori osoittaa vain yhteen suuntaan kerrallaan. Kun tykillä vielä sihdataan kiinteästi nokan suuntaan, lentäminen ja johonkin osuminen vaativat mukavasti taitoa.

Näin siis klassisella ohjauksella, sillä kädettömiä nöösejä varten tehty kahden tatin Robotron-ohjaus tuntuu irvokkaalta valinnalta. Lentää  alusta sitten oikein tai väärin, laajoissa luolakentissä kohtaa tykkitorneja, ohjuspattereita, ufoja ja kookkaita avaruusmeduusoja. Luoliin sukelletaan tuhoamaan rakennuksia ja keräämään timantteja ja haaksirikkoutuneita kavereita. Petyin ainoastaan siihen, että reaktorien raijaaminen ei kuulu Gravity Crashin repertuaariin.

Helppokäyttöinen kenttäeditori pitää huolen siitä, että pelattava ei lopu koskaan. Editorilla onnistuvat kaikki normipelin kikat, kuten pyörivät ovet, alusta työntävä tuuli, painovoimagenaraattorit ja vesi, joka hidastaa kaikkea liikettä. Mainion edikan vastapainoksi neljän pelaajan moninpeli jää puolivillaiseksi bonukseksi, sillä kenttiä on kourallinen ja vastustajien pitää pönöttää samassa huoneessa.

Gravity Crash on pienistä puutteistaan huolimatta mainiosti HD-aikaan modernisoitu luolastolentely. Esikuvan tuima vaikeustaso jää tosin haaveeksi, sillä game over nollaa vain pisteet ja meno jatkuu samasta paikasta. Sössimisellä on pidemmän päälle merkitystä vain silloin, jos aikoo pärjätä maailmanlaajuisella ennätyslistalla.

87