Great Naval Battles in the Atlantic: Scenario Builder – Laivojen sota, osa IV

Ja taas käy haikara SSI:n Suomessakin suositun laivastopelin kotona. Superships ja America in the Atlantic saavat potran siskon, joka kantaa nimeä Scenario Builder.

Levyllä tulee itse asiassa kolme ohjelmaa. Great Naval Battles v1.2 on pääohjelman uusin versio ja korjaa liudan bugeja sekä parantaa tekoälyä sieltä sun täältä.

Skenaarioeditorilla voi muuttaa valmiita skenaarioita tai rakentaa ihka uusia. Aika itsestäänselvää, oikeastaan. Kaikki laivat sekä emo-ohjelmasta että datalevyistä ovat käytettävissä. Vaivattoman hiirivetoisesti laivat asetetaan kartalle ja määrätään niille sekä nopeus että suunta. Sitten räplätään ympäristö-olosuhteita. Onko meri tyyni vai pauhaako myrsky? Onko varhainen aamu vai ehtiikö saattue livahtaa auringonlaskun turvin pois? Peittääkö paksu sumu laivat näkyvistä? Halutessaan voi vielä esikäsitellä laivoja vahingoittamalla niitä etukäteen. Miten käy, jos lähes rikkiammuttu Tirpitz törmää muutamaan brittihävittäjään ontuessaan kohti kotisatamaa? Skenaariot saa suojattua salasanalla, jotteivat huijaukseen taipuvaiset yksilöt pääse niitä enää räpläämään.

Kolmantena eikä suinkaan vähäisimpänä moduulina on Scenario Player, joilla omia (sekä valmiita) skenaarioita voi pyörittää. Erikoisen huomioarvoiseksi sekä mielenkiintoiseksi tämän tekee mukaan ängetty Captain's Game, joka tuo Great Navaliin roolipelin makua.

Pelaaja aloittaa hävittäjän kapteenina, ja kokemuksen kasvaessa saa komentoonsa parempia laivoja. Tietokone generoi tehtävät itse. Captain's Game on erinomaisen tuskaton reitti tämän varsin erinomaisen laivastostrategiapelin omaksumiseen.

Kaikenkaikkiaan Scenario Editor venyy sarjaan "tarpeelliset lisälevykkeet".

GVBITA: Scenario Builder vaatii alkuperäisen Great Naval Battlesin eikä toimi yksinään.

90