Great Naval Battles: Super Ships of the Atlantic – Isot laivat

Juuri kun Great Naval Battles: North Atlantic 1939_43 on pumpattu tyhjiin saapuu pelastus: ensimmäinen lisälevyke!

Super Ships of the Atlanticin nimi kertoo varsin selkeästi mistä on kyse. Levyllä on liuta aluksia, jotka aikanaan eivät ehtineet sotaan, mutta ovat nyt saatavilla taistelukunnossa. Joukkoon lukeutuu muun muassa saksalaisten H-luokan taistelulaivat ja Bismarck-luokan seuraajat, jotka ovat raskaampia sekä painoltaan että aseistukseltaan, (55452 tonnia ja kahdeksan 16 tuuman tykkiä). Näiden jättiläisten rinnalla pulikoivat muut kahdeksan uutta alusluokkaa, kuten P-luokan taskutaistelulaivat (Saksa, 30500 tonnia, 6 X 15 tuuman tykkiä), M-luokan kevyet risteilijät (Saksa, 7800 tonnia), Vanguard-luokan taistelulaivat (Britannia, 44500 tonnia, kahdeksan 15 tuuman tykkiä), Lion-luokan taistelulaivat (Britannia, yhdeksän 16 tuuman tykkiä) ja muutama kevyt risteilijä ja hävittäjä. Mutta missä ovat Saksan lentotukialukset, joita rakennusohjelmaan kuului kaksikin kappaletta?

Uudet alukset ovat siis varsin kunnioitettavaa kaliiperia, mutta H-luokan alukset vasta ovatkin todellisiä yrmyjä. Ei voi kuin kunnioittaa suunnittelijoita moisista jättiläisistä. Näiden alusten rakennustyö jopa aloitettiin vuonna 1939, mutta sodan syttyessä työt keskeytettiin ja resurssit käytettiin muualla. Sääli sinänsä, legendaa olisi näistä kertynyt...

Uusien alusten hyödyntämiseksi 14 uutta taistelua ja kolme uutta kampanjaa odottaa pelaajaansa. 1942-kampanja sijoittuu tilanteeseen, jolloin Saksan uudet alukset alkavat tulla käyttöön, mutta suurin osa on yhä rakennusvaiheesa. Brittien laivasto taas on hajottanut vanhimmat laivansa ja aloittanut oman rakennusohjelmansa. Toinen kampanja alkaa 1944, jolloin Saksan laivasto on jo varsin hyvässä terässä muttei vielä täydessä vahvuudessaan ja brittien laivaston on modernisoitu. Pääkampanja sijoittuu vuoteen 1946, jolloin Saksan laivaston piti olla täysin valmis. H-, P-, M- ja Z-luokan alukset ovat valmiita ja brittienkin rakennusohjelma on jotakuinkin loppuunsaatettu.

Puhdas hypoteettisuus miellyttää, sillä näin kampanjoissa ei ole esikuvia eikä tietoa mitä historiallisesti kulloinkin tapahtui.

Tekijät ovat kuunnelleet valituksia ja bugiraportteja, ja ohjelman sisältöä on käsitelty rankalla kädellä. Käyttöliittymään ja ulkoisiin seikkoihin ei ole puututtu, mutta kaikenlaista pientä korjailua löytyy senkin edestä, ja lopputuloksena on toimivampi ja ehjempi kokonaisuus.

Jos Great Naval Battles löytyy kiintolevyltäsi, ei Super Shipsiä voi välttää. Tuntematon tulevaisuus, uudet alukset ja oudot kampanjat odottavat.

Kevään kuluessa ilmestyvät vielä America in The Atlantic ja Scenario Builder -lisälevyt.

Super Ships vaatii alkuperäisen Great Naval Battlesin eikä toimi yksinään!!!

85