GTI Club+: Rally Cote d’Azur (PS3)

Olen aina ihmetellyt, miksi 90-luvun arcadeluolien 3D-uranuurtajista ei tehdä päivitettyjä kotipainoksia. Vanha kunnon Virtua Racing tai Daytona USA olisivat huomion arvoisia tapauksia. Toivon mukaan 1997 julkaistun GTI Club -kaahailun päivitys avaa ovia myös tunnetummille arcadeklassikoille. GTI Clubin modernisointi on toki tarkkaan mietitty veto, sillä se on ikäänsä nähden yllättävän moderni rälläys.

Vanhat Minit, Rellut ja muut viritetyt kauppakassit paahtavat ranskalaisen rantakaupungin kaduilla siviililiikenteen seassa. Kierros pikkukaupungin ympäri kestää noin minuutin. Räväkkään rundiin mahtuu hirmuisia mäkiä, tiukkoja neulansilmiä, tunneleita, risteyksiä ja oikopolkuja. Kaupunki on huolellisesti suunniteltu kokonaisuus, sillä yksikään lukuisista reiteistä ei ole ainoa oikea vaihtoehto. Mutkien läpi luovitaan luisujen ja ilmalentojen suhteen liioittelevan ajofysiikan siivittämänä. Tuntuma ja sitä myöten koko vauhdikas rälläys on lantraamatonta arcadea.

Kun mielenkiintoiseen miljööseen ja johdonmukaiseen ajotuntumaan naitetaan sulavasti pyörivä grafiikka, todelliset kitinän aiheet jäävät vähiin. Yksi pieni kaupunki oikopolkuineen on tietysti nähty ja koettu jo parissa päivässä, joten näkisin mielelläni kympin hinnan ylittävässä rälläyksessä ainakin toisen rataympäristön. Pätevästi rullaavasta nettimoninpelistä irtoaa toki vielä muutaman illan huvi.

84