Guitar Hero Greatest Hits (Xbox 360)

Guitar Hero on saapunut keski-iän kynnykselle, sillä artisti julkaisee urastaan ensimmäisen kokoelmalevyn. Jo kerran myytyjen kappaleiden uudelleen ostamiseen on tarjolla yksi syy: aikaisemmin vain kitaristille ja basistille tarkoitetut biisit on tällä kertaa sovitettu koko bändille.

Koska kyseessä on hittikokoelma, huomio keskittyy väkisin biisivalikoimiin. Yhteensä hiukan alle 50 kappaleen lista on onneksi kohtalaisen hyvin valittu ja mukaan on mahtunut monta edellisten Guitar Herojen parhaita paloja. Nimensä mukainen Greatest Hits -kavalkadi ei kuitenkaan ole. Mukaan on ängetty myös pelisarjan turhimpia renkutuksia, jotka täytyy käydä uramoodissa läpi ennen todelliseen hauskuuteen kiinni pääsemistä. Pahin rikka rokassa on I Love Rock ’n’ Roll -rämpytys, joka ei ollut hauskaa soitettavaa tai kuunneltavaa edes alkuperäisen Guitar Heron aikaan.

Oli biisilista sitten hitti tai huti, uudelleenlämmityksen eteen on nähty vaivaa. Kaikki kappaleet ovat nyt alkuperäisäänityksiä vanhojen covereiden sijasta. Uusien sovitusten yhteydessä biisien sormituksia on myös viilattu uusiksi ja esimerkiksi Dragonforcen legendaarisesta Kummeli-vitsistä (joka myös nimellä Through the Fire and Flames tunnetaan) on tehty aikaisempaa hivenen helpompi.

Guitar Hero Greatest Hits ei ole aivan nimensä veroinen hittikokoelma ja itse olisin mieluummin nähnyt kappaleet vain suoraan World Tourin nettikaupassa. Jos biisilista kuumottaa, luvassa on silti taattua bändikivaa.

80