Gunship 2000: Ice & Islands – -

Mitä Falcon edustaa lentosimuissa sitä Gunship 2000 edustaa helikopterisimuissa, vaikkei aivan samaa tasoa olekaan. Peruspeliin oli jäänyt tiettyjä puutteitta perinnöksi 'Prosen vanhemmista simuista, mutta Ice & Islands paikkaa tehokkaasti tilannetta.

Jo pelkästään itse pääpeliä on parannettu kunnon äänikorttiajureilla sekä kontrollimahdollisuuksilla eivätkä samplatut kommentit enää hyydytä peliä. Merkittävä lisäys on satunnainen mahdollisuus tilata tykistö- tai ilmatukea putsaamaan pahimpia viholliskeskittymiä.

Uusia kampanja-alueita on kaksi: etelänapamanner lumimyrskyineen ja magneettisine häiriöineen, sekä Filippiinien pikkusaaristo. Lisäksi Irakin maastoa on paranneltu lisäämällä epätasaisuukisa ja kanjoneita. Suosikkilisäykseni on kuitenkin ainakin Keski-Eurooppaan lisätyt kaupungit: lentely rakennusten välissä on aika hiuksianostattavaa puuhaa.

Ja niin kuin tämä ei riittäisi, tulee kaupan päälle vielä tehtäväkehitin, jolla saa viriteltyä itselleen hauskoja skenaarioita. Editoriin saa näppärästi heitettyä viimeisen lennetyn tehtävän.

Gunship 2000 -datalevyke parantaa peruspeliä huomattavasti ja saa siten lämpimän ostosuosituksen.

92