Halo: Combat Evolved (Xbox)

JÄLKIMULGASU

Xboxin Halo ei ole vielä ilmestynyt halpapelinä, mutta aikataulusyistä edellisen numeron 3/2002 Halo-arvostelu kirjoitettiin amerikkalaisen version pohjalta. Riski oli kovien Halo-odotusten takia pakko ottaa, sillä Haloa on maailmalla kuulemma myyty jopa enemmän kuin itse Xbox-konsolia. Deadlinen jälkeen julkaistu eurokäännös oli onneksi onnistunut projekti eikä aiheuttanut yllätyksiä.

Totutusti euroversio pyörii hieman heikommin kuin alkuperäinen NTSC-malli. Ongelman näkee varsinkin kaksinpelissä jaetulla ruudulla, mutta virhe on pieni eivätkä edes kaikki pelialan ammattilaisetkaan näe eroa. Hieman hitaamman ruudunpäivityksen vastapainona euro-Halo näyttää alkuperäistä paremman resoluution ansiosta jopa nätimmältä kuin arvosteltu jenkkiversio, mikä tasaa puntit.

Halo ei tue laajakuvaa lainkaan, vaikka Xbox-hypen mukaan ominaisuus on suoraan raudassa ja mukana kaikissa peleissä. Käytäntö on kuitenkin osoittautunut erilaiseksi. Laajakuvan puute juuri Halossa on tavallista pahempi miinus, koska mainio yhteistyökampanja kaveri taisteluparina toimisi entistä paremmin, jos jaettavana olisi laajempi kuva-ala.

Kokonaisuutena Halon euroversio on onnistunut ja jenkkiversion perusteella annetun 94 pisteen ja Pelit suosittelee -arvosanan takana voi huoletta seistä.

5 tähtyläistä