Hamtaro Ham-Ham Games (GBA)

Hamtaro on maailman suloisin hamsteri. Siksi sille on omistettu tv-sarjoja, nettisivuja, fanituotteita ja pelejä. Hamtaro Ham-Ham Games on jo kolmas GameBoylle tehty hamsteripläjäys. Nyt hamsteriklaanit taistelevat mitaleista ja auringonkukansiemenistä.

Ham-Ham Games on kevyt sekoitus yksinkertaisia urheilu- ja roolipelejä. Pääpaino on kilpailemisessa, mutta kisojen välillä kipitellään pitkin kisakylää paikkoja nuuskimassa ja juttelemassa. Palkkioksi löytyy piilotettuja auringonkukansiemeniä, jotka ovat hamsterin suurinta herkkua ja käyvät valuuttana.

Viidellä kisapaikalla kamppaillaan aitajuoksussa, moukarinheitossa, tenniksessä, uimahypyissä ja rantalentiksessä. Kaikkiaan kilpailuja on viisitoista erilaista, ja koko turnaus kestää seitsemän päivää. Tallennus onnistuu koska tahansa.

Animointi on aivan ihastuttavaa, enkä ole koskaan aikaisemmin nauranut ääneen pelihahmojen ilmeilylle. Mustansynkeät Doom-diggarit epäilemättä tekevät pahantorjuntamerkkejä, sillä iloisuus-, suloisuus- ja hauskuusmittarit kilkattavat uusia ennätyksiä jopa Nintendon söpöpelien vaativassa sarjassa. Musiikki ja äänet ovat myös viehättäviä, viimeisteltyjä ja tasokkaita.

Hamtaro Ham-Ham Games on pienimuotoinen, mutta hurmaava kokemus. Kovan tason urheilu- tai roolipelaajat eivät taatusti innostu, mutta peli puolustaa topakasti paikkaansa kivana koko perheen ilopillerinä.

75