Hearthstone laajentuu Gadgetzanin kaduille

Hearthstone-keräilykorttipeli saa Mean Streets of Gadgetzan -laajennuksen joulukuun alussa, kertoo pelintekijä Blizzard.

Gadgetzan lisää peliin 132 uutta korttia, joiden teemana on Gaghetzanin kolme keskenään taistelevaa rikollisjärjestöä. Teema näkyy myös pelimekaniikassa, sillä peliin sadaan uusi mekaniikka: tri-class. Tri-class-kortit voi laittaa kolmen eri hahmoluokan pakkaan yhden sijasta. Grimy Goonit valmistavat aseita huntereille, warrioreille ja paladineille. Kabal-jengi myy taikajuomiaan priesteille, warlockeille ja maageille. Jade Lotus taas opettaa salatieteitä rogueille, shamaaneille ja druideille.

Julkaistujen korttien perusteella satunnaiselementtejä pyritään pitkästä aikaa hillitsemään. Useissa julkaistuissa korteissa on Discover-mekaniikka, joka antaa valita kolmesta tietyn tyyppisestä kortista pelitilanteeseen parhaiten sopivan. Mekaniikassa yhdistyy korttipeliin sopiva hallittu satunnaisuus puhtaiden random-elementtien sijaan. Hyvä esimerkki hallitusta satunnaisuudesta on Kazakus, jonka lyömällä saa rakentaa oman spellikortin pakkaan, jossa ei ole tuplia. Ensin valitaan kortin manahinta (1, 5 tai 10), minkä jälkeen valitaan kaksi efektiä. Efektit riippuvat manahinnasta. Tekijöiden mukaan Kazakuksella voi luoda yli 100 eriliasta korttia.

 

Mean Streets of Gadgetzan tuli jo ennakkomyyntiin Blizzardin Battle.net-palveluun. 45 eurolla saa 50 pakkaa, kun laajennus joulukuussa ilmestyy.