Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure (DS)

Henry Hatsworth on vanhan koulukunnan herrasmies, jolle tärkeintä ovat käytöstavat ja moitteeton pukeutuminen. Kun Henry saa tilaisuuden napata myyttisen kultapuvun piippuineen ja monokkeleineen, sitä ei voi jättää käyttämättä. Lisäpanoksena on maailmanvaltius, puzzlemaailman mönkiäisten invaasion estäminen ja muut pikkuseikat.

Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure on tasoloikka, joka yhdistää ennakkoluulottomasti kaksi genreä. Yläruudussa Henry loikkii, kiipeilee ja taistelee, alaruudussa kasataan väripalikoista sarjoja vähän Bejeweledin malliin, mutta vain palikoita vaakatasossa liikuttamalla.

Ovelana oivalluksena yläruudussa listityt mönkiäiset putoavat palikoiksi alaruutuun. Jotkut muuttuvat käteviksi bonusherkuiksi, mutta osa pysyy kiukkuisina vihollispalikoina, jotka käyvät uudestaan Henryn kimppuun, mikäli niitä ei tuhoa muiden palikoiden mukana.

Palikkakomboilla Henry saa uutta pontta pöksyihinsä. Palikkaenergia tuo lisää terveyttä ja enemmän potkua aseisiin, ja maksimiin kerättynä energia sallii Henryn ottaa käyttöön massiivisen robottipuvun, jolla voi jyrätä viholliset sileiksi.

Henry Hatsworthin puzzleseikkailu tuntuu näennäisen yksinkertaiselta, mutta on todellisuudessa tavattoman monipuolinen. Henryn kykyjä voi parantaa tasojen välisillä kauppareissuilla, kultapuvun palaset tuovat uusia taitoja kuten seinäkiipeilyn ja uimisen. Mukaan mahtuvat vielä kehittyvä robottipuku, lähitaistelu, superase ja monenlaiset puzzlebonukset.

Ensimmäisen treenimaailman jälkeen Henry Hatsworth pääsee vauhtiin. Vihollisaallot hyökyvät päälle tasaisesti, ja toinen silmä on pidettävä koko ajan hitaasti ylöspäin vyöryvässä puzzleruudussa, jotteivät vastustajat pääse tekemään comebackia. Kynää ei tarvita, vaan kontrollit toimivat mainiosti napeilla ja ristiohjaimella.

Henry Hatsworth on miellyttävän armoton peli. Kuolemasta heitetään sopivan lyhyiden tasopätkien alkuun, ja alkuvaiheiden lällyttelyn jälkeen siihen kannattaa tottua. Kenttäsuunnittelu on kimuranttia, ja pomotaistelut sekä aika ajoin koittavat suljetut vihollisareenat lyövät kovan kovaa vastaan notkeasormisimmallekin taskupelaajalle.

Henry Hatsworthin puzzleseikkailun suurin synti on samojen ideoiden toisto. Palikkapelaamiseen iskee toisinaan pakkopullan maku, ja tasoloikkakin herättää nähty jo -fiiliksiä. Ennen kyllästymispistettä vastaan tulee aina jotain uutta, ja vaikka välillä toisto puuduttaa, niin pienen paussin jälkeen Henryn seuraan heittäytyy taas monokkelit vilkkuen.

86

Lisää aiheesta