High Velocity Bowling (PS3)

Keilailu on sohvaperunoita varten suunniteltu urheilulaji: se ei vaadi kovaa kuntoa. High Velocity Bowling on melkein yhtä vaativaa kuin aito asia, sillä keilapalloa viskataan sixaxisin liikesensoreita hyödyntävillä fyysisillä huitaisuilla – kauniimmalta puoliskolta kipeytyi olkapää tiukan huhkimisen lomassa.

Pallosta (lue: padista) otetaan ovelasti kiinni: koura kietaistaan sixaxisin keskiosan ympärille ja ohjain käännetään pystyyn, jolloin isot liipasimet ja X-näppäin osuvat sormille. Heittopaikan valinta ja tähtäys hoidetaan padia kääntämällä. Kirjaimellisesti käsivaralla sihtaamisessa on apunuolesta huolimatta mukavasti panosta. Heitossa padi viedään taakse ja humautetaan eteenpäin. Voima riippuu liikkeen nopeudesta ja kierteen määrä liipasimen painalluksen syvyydestä. Heittoon riittää pienieleinen vempautus, mutta samalla osa realistisesta fiiliksestä katoaa.

Pallot vierivät ja keilat kaatuvat kuten pitääkin, joten huolellisesti viimeistelty High Velocity Bowling saa rennon liioittelevana lajisimulaationa puhtaat paperit. Toimintaa höystetään erilaisilla radoilla, hahmoilla, palloilla ja haasteilla. Kuorrutus ei silti muuta sitä tosiasiaa, että keilailu on edelleen keilailua. Jos laji ei sytytä, kiitos ja näkemiin. Yhtä kaikki, Wii Sportsin keilaus on kohdannut voittajansa.

83