Humans: Human Race - The Jurassic Levels

Ennen ilmestymistään alkuperäinen Humans herätti suurta kohua, koska peli muka lainasi liian rohkeasti Lemmingsiä. Ideansa peli toki sai vihreäpäisiltä jyrsijöiltä, mutta muita yhtäläisyyksiä ei juuri ollut. Tarkoituksena oli pyörittää ihmisen evoluution rattaita ohjaamalla luolamiesesi-isiämme heimon jäsenten yhteistyön ja alkeellisten esineiden avulla. Toimenkuvaan kuului muun muassa kumppaneiden pelastaminen, tulen löytäminen ja pyörän keksiminen.

The Jurassic Levels tarjoaa 80 tasoa samaa toimintaa sillä erolla, että kentät ovat jo alusta asti suurimittaisia ja haastavia. Punaisena lankana on, että ihminen sai alkunsa jo dinosaurusten valtakautena. Niinpä tasot vilisevät jos jonkinlaista matelijaa.

Humansin pahimmat viat olivat kamala levykeohjelmointi ja epäinhimmillinen käyttäjäliityntä. Datalevyke on ohjekirjan mukaan kasattu pelaajapalautteen perusteella, mutta eikö kukaan muka ole valittanut edellä mainituista epäkohdista? Peli on levitetty levykkeille yhtä päättömästi kuin esi-isänsä, eikä lisälevaria vieläkään tueta. Tasojen periaatteen hahmottaminen ei ole vaikeaa, mutta ratkaisun toteuttaminen kestää ikuisuuden, kiitos hirveän joystick-näppis-ohjauksen, joka vie turhaa aikaa tasojen aikarajoituksesta. Keskinkertaista grafiikkaakaan ei ole vaivauduttu parantamaan eikä peliä myöskään ole sovitettu A1200:een.

Jos (kun) jurakauden tahkoaminen kyllästyttää, saa hupia pakettiin piilotetusta oheiskrääsästä, johon askartelutehtävien lisäksi kuuluu perinteinen noppalautapeli. Muuten, miksiköhän pelin jokseenkin epämiellyttävät luolamiehet eivät ole samanlaisia hupaisia karvanaamoja kuin oheismateriaalissa?

70