Huono lehti

"Lehtenne on huono. Kenen hiivatin idea on tehdä PELIlehteä vain 8 kertaa vuodessa vain 80-sivuisena? Kaikki muut PELIlehdet ovat vähintään 160-sivuisia ja ilmestyvät 12 kertaa vuodessa. Muissa on tilaa julkaista karttoja, vinkkejä ja ratkaisuja myös roolipeleihin, eikä vain seikkailupeleihin niin kuin teillä. Ja sitä paitsi, kun aina valitatte, ettei ole tilaa, niin jättäkää kaikki turhat mainokset pois."

Katkelma on yhdistelmä monesta kirjeestä, joissa kaikissa on sama idea: lehti on liian ohut ja ilmestyy liian harvoin. Kuten jo aikaisemmin olemme huomauttaneet, brittilehtien ilmestymiskertoihin ja sivumääriin pääsisimme varsin helposti brittilehtien levikillä: emme tarvitsisi kuin noin 100 000 uutta lukijaa. Ja jos meillä ei olisi mainoksia, meillä ei olisi varaa tehdä näinkään paksua lehteä.

Suomi on pieni maa, jossa tietokonepelaamisharrastus on vielä varsin pienissä ympyröissä. Toisaalta konsolit syövät mahdollisia tietokonepelaajia, toisaalta syvä lama estää harrastuksen leviämistä.

Jos pelien hinnat saataisiin CD-levyjen tasolle, tilanne olisi todennäköisesti toinen. Pelaajilla olisi varaa heittää runsas satanen harrastukseena silloin tällöin, sen sijaan että nyt peli maksaa hyvinkin viikon ruokakassin verran. Sitä kautta Pelit-lehdelläkin olisi lukijoita vaikka muille jakaa.

Mutta katsotaan, mitä voimme tehdä. Sillä aikaa nauttikaa uudesta Pelit-BBS:stä.