Hydrophobia (Xbox 360)

Hydrophobian lähitulevaisuuteen sijoittuva juoni kertoo ylikansoittuneesta maapallosta, jossa ainoa pakopaikka on megakorporaatioiden omistama valtameriristeilijä. Kun terroristit kaappaavat risteilijän, teknikko Kate Wilsonilla on vain yksi päämäärä: pako.

Hydrophobia on putkessa etenevä eloonjäämispeli. Akrobaattinen Kate etsii tiensä halki räjähdysten repimän laivan, mikä usein tarkoittaa hissikuiluissa kiipeämistä, ilmastointikanavissa könyämistä tai uimista. Vesi on Hydrophobian merkittävin yksittäinen elementti, sillä joka puolelta vyöryvien vesimassojen aiheuttama paniikki on aitoa.

Pettymys alkaa kenttäsuunnittelusta. Risteilijään pakatusta yhteiskunnasta nähdään lähinnä konehuoneita, joten kannattaa varautua harmaisiin käytäviin ja halleihin. Itse toiminta on yhtä itseään toistavaa kuin ympäristö. Etsi ovi, etsi koodiavain, kiipeile vähän seinillä, toista. Epätarkat kontrollit tuovat sekaan oman mausteensa. Pitkissä sukelluskohtauksissa veden täyttämillä käytävillä on sentään tunnelmaa.

Katella on vain pistooli, johon on harvoin muuta kuin tainnuttavia, minimaalisesti vahingoittavia ammuksia. Ideana on hyödyntää räjähtäviä tynnyreitä, sähkökaappeja ja muita ympäristön etuja. Ihan kiva, mutta tällaisenaan taistelu on turhan usein joko ohi sekunnista tai hidasta kihnutusta.

Mielenkiintoista taustatarinaa ei hyödynnetä mitenkään, sillä juonirattaiden alkaessa pyöriä peli yhtäkkiä päättyy To be continued -ruutuun. Ei niin, että 3–4 tunnin peliajassa olisi paljon ehtinyt. Yksittäiset huippuhetket ja pätevä vesiengine pitävät Hydrophobian juuri ja juuri pinnalla, mutta ainesta olisi ollut enempään.

72