Hype: Alien Hominid (PS2, Xbox)

www.alienhominid.com

Zoo Digital julkaisee toukokuun lopulla kulttimainetta nauttivan Alien Hominidin Euroopassa. Behemothin kehittämä nopeatempoinen 2D-räiskintä sai alkunsa flash-pohjaisena nettipelinä, joka saavutti huikean suosion.

Pääosassa on pikkuruinen, mutta sitkeä ja terhakasti aseistettu avaruusolio, jonka tarkoitus on pysytellä hengissä ja koluta maailman eri kolkat löytääkseen avaruusaluksensa luo. Olio osaa juosta, hyppiä ja taistella - asevalikoimasta löytyy niin tuliaseita, kranaatteja kuin miekkoja. Juoksentelun lisäksi matkaa pääsee tekemään autoilla, tankeilla ja lentävillä lautasilla.

Pelin iloisen värikkäät grafiikat ovat käsin piirrettyjä ja animoituja, mutta söpöilyyn lyö säröä punanesteen roiskahtelu ja vinksahtanut huumorintaju. Karikatyyrimäiset hahmot, kuten hallituksen agentit ja venäläissotilaat, ovat sarjakuvamaisen riemastuttavia ja tasojen loppupomot erityisen yksilöllisiä. Olio kanniskelee mukanaan myös taskutietokonetta, jolla voi pelata pieniä minipelejä tikku-ukkografiikoilla.

Alien Hominid on, jos ei ainoa, niin ainakin yksi harvoista konsolien independent-tuotannolla tehdyistä peleistä. Behemoth rahoitti pelin omasta taskustaan ja myymällä nettisivuillaan ja pelimessuilla Alien Hominid -aiheista krääsää, kuten t-paitoja, figuureja ja vastaavia. Lopputuloksena Behemoth ylpeilee, että peli on täsmälleen sellainen kuin he halusivat.

Yhdysvalloissa Alien Hominid julkaistiin PlayStation 2:lle ja GameCubelle, mutta Euroopassa laitealustoina ovat PlayStation 2 ja Xbox. Behemothin John Baezin mukaan päätös johtui julkaisijasta, mutta heillä on tavoitteena saada peli GameCubelle myös Euroopassa.

Toisaalta eurooppalaiset saavat nauttia muutamasta ekstraominaisuudesta. Alien Hominidin euroversio sisältää 25 ylimääräistä fanien tekemää minipeliä, 2-4 pelaajan All You Can Eat -minipelin sekä tason alkuunkelausmahdollisuuden varsinaisessa pelissä. Xbox-versiossa on lisäksi Live-tuki ranking-listoille ja uusien minipelien lataamiselle.

Alien Hominid tuskin kohoaa suurhitiksi konsoliversionakaan, vaan jää pienten piirien suosioon. Sympaattinen, mutta väkivaltainen päähenkilö ja persoonallinen toteutus ovat sen vahvimpia valtteja. Hyvällä tavalla vanhanaikainen toteutus muistuttaa menneistä ajoista ja kovansorttinen vaikeustaso myös. Kaikeksi onneksi peliä pystyy pelaamaan kahden pelaajan yhteistyönä.

Alien Hominidin flash-versioon pääsee käsiksi osoitteessa www.newgrounds.com.

Lisää aiheesta