IFK perusti esports-joukkueen

Helsingin IFK perustaa ensimmäisenä suomalaisena urheiluseurana esports-joukkueen. Kuusihenkinen Helsinki REDS pelaa Overwatchia ja managerina toimii Christer Kasurinen. Helsinki Redsin Overwatch-joukkueessa pelaavat: kapteeni Roope ”Ruape” Kurkela, Jani ”Exceed” KosonenEemeli ”Woomera” IkonenVille ”PrettyWise” Mikkonen, Miika ”BBR” Tekoniemi ja Toni “Effix” Hurme.

”Saimme kapteenimme Roope Kurkelan johdolla koottua kovatasoisen jengin. Jätkät ovat harjoitelleet yhdessä jo muutaman viikon ajan aivan mahtavalla meiningillä. Olen varma, että tämä joukkue yllättää monet jo heti alussa”, kommentoi joukkueen manageri Kasurinen. "Joukkue on uusi, joten osallistumme alussa nettiturnauksiin, jotta joukkueen todellisesta tasosta saadaan kuva." Tiimi harjoittelee Overwatchia noin viisi tuntia viitenä päivänä viikossa.

Joukkueen tulostavoitteista ei kerrota tarkemmin eikä pelaajien ammattilaisasemaan saatu selkeää vastausta. "IFK ei kommentoi sopimusasioita, koska ne ovat seuran ja pelaajan välisiä. Joukkueella on koko organisaation tuki takanaan", IFK:n tiedotuspäällikkö Petteri Linnavalli sanoo.  

Overwatch on pelinä uusi, mutta lajin taso on Suomessa jo suhteellisen kova. Suomen ykkösjoukkue on Ninjas in Pyjamas -tiimi, joka ylsi Blizzcon-viikonloppuna Overwatch World Cupissa välieriin.

Perinteisistä urheiluseuroista FC Schalke 04 on perustanut oman esports-joukkueensa. Magic Johnsonin ja muiden NBA-tähtien omistama sijoitusryhmä taas osti syyskuussa enemmistöosuuden Team Liquid -organisaatiosta. Hankintojen taustalla on usko siihen, että esportsin pääsee nyt halvemmalla mukaan kuin tulevaisuudessa.