Indiana Jones and His Desktop Adventures

Viimeisimmästä Indiana Jones -seikkailusta onkin päässyt kulumaan jo pitkä aika. Niinpä LucasArts täyttää tyhjiötä turhanpäiväisellä korvikkeella kunnon pelin sijasta.

Indyn työpöytäseikkailut koostuvat lukemattomista yksinkertaisista ja lyhyistä miniseikkailuista, jotka on suunniteltu täyttämään toimistossa tylsistyvien massojen liika työaika. Mukana on tietysti se tarpeellinen hätänappi, josta koko pelin saa piiloon pomon ilmestyessä paikalle.

Indy seikkailee Windowsin ikkunassa pyörivässä maailmassa, jossa hän heiluttaa ruoskaansa ja ratkoo minitehtäviä. Sankaria komennellaan simppelillä hiirisysteemillä, joka soveltuu peliin riittävän hyvin.

Vastaantulijoiden kanssa keskustellaan silloin tällöin, mutta huomattavin osa tekemisestä on rasittavaa tappelemista. Indy joutuu koko ajan huitomaan kaikkea skorpioneista villeihin intiaaneihin. Hitaallakin nopeudella vastustajat vipeltävät pitkin ruutua liian vikkelästi, ja ne ehtivät aina hieman nirhaista Indyä.

Ongelmat eivät päätä huimaa: ne ovat lähinnä oikeiden esineiden löytämistä.

Ulkoisesti Indy näyttää hellyttävän miniatyyrimäiseltä. Pikku-Indy vipeltää ympäri sademetsiä ja aavikoita riittävän tyylikkäästi. Ääniltään Indy sopii työpaikalla salaa pelaamiseen, sillä koneesta kaikuu vain muutama ruoskan sivallus ja eläimen murahdus.

Indyn työpöytäseikkailuihin ei voi oikein suhtautua vakavasti pelinä; se on tarkoitettukin vain harmittomaksi viiden minuutin viihteeksi. Sellaisena se onnistuu kohtuullisen hyvin, vaikka tappelua onkin mukana liikaa. Kyllä tämä aina Windowsin Minesweeperin voittaa.

40