Indiana Jones and the Emperor's Tomb (PC)

Indiana Jonesin legendaan ruoskitaan taas vuosien tauon jälkeen uutta henkeä. Neljättä elokuvaa junaillaan eteenpäin ja alkuperäisen trilogian kauan odotettu DVD-ensi-ilta on vihdoin luvassa loppuvuodesta.

Pitkän kuivan kauden aikana suosikki on elänyt vain peliviihteessä. Viimeisimmässä tuotoksessa nahkatakkinen arkeologimme tutkii kiinalaisen keisarin myytiksi luullun hautakammion salaisuutta. Mukana on myös natseja, jotka haluavat haudan taikaesineellä orjuuttaa koko maailman.

Alun perin Xboxille ilmestynyt Emperors's Tomb on mainiosta Buffy the Vampire Slayer -toimintaseikkailusta vastuussa olleen The Collectiven käsialaa. Pelimoottori ja homman nimi on pitkälti sama: sankari tasoloikkaa pitkin putkimaisia tasoja ja mättää välillä vastustajia turpaan aseilla ja ilman.

Indy jää verenimijöitä seivästävän Buffyn varjoon muun muassa sen takia, että seikkailusta puuttuu edeltäjälle olennainen kuiva huumori. Monotoninen toiminta on vain kalpea varjo Buffyn kiihkeistä kierrepotkumatseista. Siinä missä Buffy pystyi tappamaan vampyyreja mitä mielikuvituksellisemmin tavoin, Indy hakkaa natsit lyttyyn muutamalla liikkeellä. Aseita on paljon, mutta ne ovat kaikki naurettavan alitehoisia. Niinpä nyrkit ovat paras asevalinta.

PC-versio on ohjausta lukuun ottamatta suora hiilikopio Xbox-alkuperäisestä. Taide ajaa asiansa ja Indy-elokuvien teemoja mukailevaa musiikkia kuuntelee mielikseen. Tasohyppelyä on paljon, mutta onneksi se ei ole liian vaikeaa. Tämä on hyvä, sillä kuolon korjatessa on palattava edelliseen latauskohtaan. Vapaata tallennustoimintoa ei ole.

Ohjaus toimii kohtalaisen hyvin näppäimistöllä ja hiirellä, minkä lisäksi toiminnot voi säätää haluamiinsa näppäimiin. Taistelussa hiiren napit vastaavat loogisesti Indyn käsiä, joten lyöntisarjat lähtevät kuin luonnostaan. Jonkin verran kankeaa ruoskasankarin ohjaaminen kuitenkin on, ja etenkin tiukoilla kielekkeillä tasapainoilu vaatii tarkkoja sormia.

Indyn uudet tutkimukset eivät järisytä maailmaa. Perustason toimintaseikkailu on hauskaa lyhyinä pätkinä, mutta pitemmän päälle se maistuu hautapölylle.

75