Indiana Jones and the Emperor's Tomb (PS2)

Indiana Jones and the Emperor's Tombin (Pelit 4/03, 79 pistettä) PS2-versio on pelillisesti identtinen aiemmin ilmestyneiden veljiensä kanssa. Indy tasoloikkii läpi lyhyiden, suoraviivaisten tasojen ja kun vastaan tulee natsi, se laitetaan matalaksi.

Aseita on moneen makuun, mutta nyrkit kokevat ylivoimaisesti eniten toimintaa. Jos germaanit olisivat oikeasti kestäneet näin paljon kurmotusta, puhuisimme kaikki saksaa: ammuksia jaellaan naftisti ja keskivertoon Güntheriin saa pumpata kilon lyijyä ennen kuin siirtymätaipale Valhallaan alkaa.

Käännöksenä Emperor's Tomb on kaksijakoinen. Kontrollit ovat erinomaisen toimivat kiitos Dualshockin, jota parempaa ohjainta ei tällaiseen peliin voisi kuvitellakaan. Äänistä ei voi valittaa, vaikka Indy onkin kehno Harrison Ford -imitaatio. John Williamsin musiikki kuulostaa hienolta.

Grafiikka on sanoinkuvaamattoman karmeaa. Käynnistäessäni pelin ensi kertaa olin aivan varma, että joko Pleikkarini, sen johto tai televisioni on rikki - kuva oli niin kammottavan suttuinen. Ikään kuin käytössä olisi reunanpehmennysrutiini, joka sumentaa kaiken kammottavalla tavalla. Kaupan päälle ruudunpäivitysnopeus vaihtelee pikkuisen ja erittäin paljon nykivän välillä.

Uuden Laran Indiana Jones murskaa rumanakin sata-nolla, mutta mikäli mahdollista kannattaa katseet suunnata Xbox- tai PC-versioihin. PS2-käännös on näistä kolmesta teknisesti ehdottomasti heikoin.

69