Isle of The Dead – Aivokuolleiden saari

Originin Underworldien jälkeen ovat yhä useammat pelitalot tyrkyttäneet markkinoille omia virtuaali-3D-kyhäelmiään, usein valitettavan heikoin tuloksin. Tässä samassa veneessä keikkuu Merit Softwaren Isle of the Dead, joka klassiselta kalskahtavan nimensä mukaisesti on todella kuollut tekele.

Sankari on lentomatkalla Tyynen valtameren yli, kun koneeseen iskee (yllätys, yllätys) moottorivika ja pilotti rojauttaa liidokin lähimmän autiosaaren rantaan. Sankari on tietenkin ainut eloonjäänyt, ja hänen pitäisi jotenkin selvitä pois saarelta. Piakkoin paikka paljastuu elävien kuolleiden tyyssijaksi, ja tehtäväksi muodostuukin hullun tohtorin zombieluonnin lopettaminen.

Jos juoni on klassinen, on sitä myös pelin toteutus. Pelissä pääosa ajasta harhaillaan ympäri saarta vastaan mönkiviä epäkuolleita lahdaten. Aina välillä päästään tarkempiin toimintakohtiin, jossa toiminnot on mahdollista valita ruudulta näkyvistä valikoista. Näistä harvoista ja heikosti toimivista välipiristyksistä huolimatta IOTD on totaalisen tylsää hirviömäiskintää.

Graafinen puoli iskee pelaajan silmille kuin hevosenkenkä nahkahanskassa, sillä mitään näin ala-arvoista töherrystä en ole vielä kuuna päivänä nähnyt. Maastot kuten hirviötkin ovat kammottavan pikselimäisiä ja epätarkkoja. Värejäkään ei ole vaivauduttu turhan reilusti käyttämään. Ainoastaan harvat välianimaatiot jaksavat hymyilyttää koomisessa verisyydessään. Verta pelissä roiskuukin yllin kyllin, mutta valitettavasti sekin on liian palikkamaista näyttääkseen hyvältä.

Äänipuoli jättää sekin reilusti toivomisen varaa. Taustalla vinkuva musiikin irvikuva kalpenee useimpien kuuslankkusoundien rinnalla. Tehosteet koostuvat lähinnä heikosti digitoiduista urahduksista ja kuolonhuudahduksista. Muutama efekteistä saa pelaajan ensikuulemalla hymyilemään, mutta jo toisella kerralla kaikki ovat yhtä tyhjänpäiväisiä.

Kaiken kamaluuden kruunaa vielä zombieiden ylitehokkuus, sillä jo muutaman iskun jälkeen pelaajasta tulee pika-ateria saarelaisille. Pienellä strategialla pahikset kaatuvat, mutta silti latausruljanssi kännistyy aivan liian helposti.

Isle of the Dead taistelee raivokkaasta vuoden surkeimman tekeleen tittelistä, sillä lähes kaikki on onnistuttu mokaamaan. Vältä tätä viritystä, jos mielenterveytesi on sinulle kallis.

13