Jagged Alliance 3 taas tekeillä

Jagged Alliance 3 -taktiikkapeliä tehdään parhaillaan PC:lle, kertoo THQ Nordic.

Pelissä johdetaan palkkasoturijoukkoa Grand Chien -mielikuvitusmaassa, jossa Legion-niminen ryhmittymä on kaapannut vallan ja presidentin. Luvassa on vuoropohjaista taktista taistelua, jolle luo pitkäjänteisyyttä hahmonkehitys ja strateginen osuus, jossa kartalla taistellaan alueiden hallinnasta. Palkkasoturit oppivat uusia taitoja, varojen karttuessa voi palkata lahjakkaampia tekijöitä ja arsenaalia voi päivittää.  

Peliä tekee bulgarialainen Haemimont Games, jonka tunnetuin peli on tukikohdanrakennuspeli Surviving Mars. Jagged Alliance 3 -pelillä ei ole vielä julkaisupäivää.

Jagged Alliance -nimen oikeudet ovat siirtyneet palkkasoturityyliin firmasta toiseen. Strategy First aloitti Jagged Alliance 3:n kehittämisen jo vuosituhannen alussa, mutta projekti ei edennyt ja kehitysvastuu siirtyi tiimistä toiseen. Myöhemmin bitComposer Games osti Jagged Alliance -pelin oikeudet, mutta yhtiön hajotessa THQ Nordic hankki ne. Kahta alkuperäistä Jagged Alliancea tehneet firmat eivät ole enää olemassa.