Jake Gyllenhaal tähdittää Division-leffan

Jake Gyllenhaal tähdittää Ubsisoftin Division-räiskintäpeliin perustuvan elokuvan, väittää elokuvamaailman Variety-lehti

Pääosan lisäksi Gyllenhaal hoitaisi myös tuottajan pestin. Varietyn mukaan elokuva on vasta esituotantovaiheessa, sillä edes käsikirjoitus ei ole vielä valmis, vaan projektille etsitään parhaillaan kirjoittajaa. Perusasetelma on sama kuin pelissä. Valloilleen päässyt isorokkoepidemia ajoi Yhdysvallat anarkiaan. Tarina keskittyy New Yorkiin, jossa Strategic Homeland Defense Division yrittää palauttaa järjestyksen kaupunkiin ja selvittää, mitä oikein tapahtui.  

Ubisoftin Division-sarjan kääntyminen elokuvaksi ei olisi jymy-yllätys, sillä yhtiö perusti 2011 Ubisoft Motion Pictures -osaston, jonka tehtävänä on tuottaa elokuvia ja tv-sarjoja pelistudion brändeistä. Osasto perustettiin juuri Jake Gyllenhaalin tähdittämän Prince of Persia -elokuvan myötä, sillä elokuvan lipputulot nousivat 335 miljoonaan dollariin. Ubisoftilla arvioidaan pelielokuvien tuottavan lisäarvoa paitsi itsenäisinä teoksina myös mainosmielessä. Parhaillaan teossa on vuodesta 2013 pyörinyt Rabbids Invasion -tv-sarja ja jouluna ilmestyvä Assassin's Creed -elokuva. Division-elokuvan lisäksi vähintään esituotantovaiheeseen asti ovat yltäneet Splinter Cell-, Watch Dogs-, Ghost Recon-, Far Cry- ja Rabbids-leffat.