JerAx sai kutsun Linnan juhliin

Vainikka ja Taavitsainen valmistautuvat peliin Dota Internationalissa. Kuva: Valve

Vainikka ja Taavitsainen valmistautuvat peliin Dota Internationalissa. Kuva: Valve

Dota 2 -maailmanmestari Jesse "JerAx" Vainikka sai kutsun Linnan juhliin. Tieto paljastui Vainikan Instagram-tililtä.

Presidentin kutsua itsenäisyyspäivän vastaanotolle voi pitää virallisen Suomen tunnustuksena Vainikan lisäksi myös koko kilpapelikentälle. 

Vainikka voitti elokuussa OG-joukkueensa kanssa Dota 2 Internationalin, joka on kilpapelaamisen rahakkain ja yksi arvostetuimmista turnauksista. OG-joukkue kuittasi voitollaan noin 11,2 miljoonaa dollaria. Vainikka on myös yksi harvoista pelaajista, jotka ovat yltäneet International-turnaukseen useammassa kuin yhdessä joukkueessa. Hän on pelannut lopputurnauksessa Team Liquidin ja OG:n riveissä.

Vainikan ohella OG-joukkueessa pelaa myös Topias "Topson" Taavitsainen. Ilta-Sanomien ja Ylen mukaan myös Taavitsainen on saanut kutsun Linnan juhliin. 

Suomessa on tällä hetkellä kolme muutakin hallitsevaa kilpapelaamisen maailmanmestaria: Joona "Serral" Sotala Starcraftissa, Erik "Eki" Tammenpää NHL:ssä ja Havu Gaming Counter-Strikessa. Tosin Havu voitti tittelinsä IeSF:n eli kansainvälisen kilpapeliliiton maailmanmestaruuskisoissa, joiden arvo on pikemmin maiden liittojen välisessä yhteistyössä kuin itse kilpailussa. Maailman terävintä kärkeä turnauksessa ei nähdä.

Pelit.fin Esports-blogia sponsoroi Jimm's.