Jesse Vainikka lopettaa kilpapeliuransa

Kuva: OG, Valve

Dota-ammattilainen Jesse "Jerax" Vainikka lopettaa kilpapeliuransa. Vainikka kertoi asiasta OG-joukkueensa kotisivuilla

Vainikka on Dota-historian yksi menestyneimmistä pelaajista, sillä hänen edustamansa OG onnistui ensimmäisenä joukkueena voittamaan The International -turnauksen kaksi kertaa peräkkäin. The International on kilpapelimaailman rahakkain turnaus, mikä nostaa myös Vainikan rahassa mitattuna yhdeksi kilpapelihistorian menestyneimmistä nimistä. Vainikka on voittanut urallaan yli 6,4 miljoonaa dollaria ja voittotilastoissa Vainikan edellä on vain OG-joukkueen tanskalainen Johan Sundstein

Lopetusviestissään Vainikka sanoi, että kilpapelimaailma on kuluttava. Turnauksiin valmistautumiseen jää vähän aikaan. Menestymisen pakko on kaikilla kova, koska suuriin muutoksiin tai miehistövaihtoihin ei ole aikaa.  

"Hämmentävintä on, että voitto itsessään ei tuo iloa. Lasken voitoksi päivittäiset asiat. Kun näkee kehityksen, kun joukkuetoverit harkitsevat ehdotustasi ja hyväksyvät sen loputtomien epäonnistumisten jälkeenkin", Vainikka sanoo.  

27-vuotias eläkeläinen menetti ehkä tiukimman treeni-intonsa mutta ei huumorintajuaan. Lopetusiltana Twitteriin ilmestyi viesti:

Heyy... Forget what I said.. pic.twitter.com/QtnTfnlmGW

— Jesse Vainikka (@iamJERAX) January 26, 2020