Jett Rocket (Wii)

Super Mario dominoi yksinvaltiaan elkein Nintendon tasoloikkakenttää. Kolmiulotteiset loikinnat ovat lähes poikkeuksetta jääneet putkimiesduon hoidettavaksi, mutta aina sillon tällöin puskista nousee uusia haastajia. Tällä kertaa rööriroopen haastaa rakettirepulla varustettu Jett Rocket.

Pirteään pastellikuoreen verhoiltu höpönassuloikinta on ammentanut inspiraationsa Nintendon viiksisankareilta. Peruskaava on tuttu vuosien takaa: pahiksia turpaan kenttä kerrallaan. Tähtien ja kolikoiden sijaan Jett haalii taskuihinsa aurinkopaneeleita, joita keräämällä ovi seuraavaan maailmaan aukeaa. Tasonippujen loppuvihollisilta irtoaa pattereita, joita päähahmon avaruusalus tarvitsee käyttövoimakseen.

Grafiikkansa ohella Jett Rocket hurmaa kontrolleillaan. Yksinkertainen ohjaus on mainio eikä edes kameran säätäminen aiheuta päänvaivaa. Wii-peleille tyypillistä huiskuttamista on mukavan vähän. Liiketunnistuksella kikkailu on unohdettu kokonaan ja pelistä on tehty vanhan koulukunnan hyppely, jossa Jett liikkuu juuri sinne minne käsketään.

Tasosuunnittelussa on onnistuttu hienosti. Kentät eroavat kiitettävästi toisistaan ja loikinnan lisäksi myös järkipähkinä pääsee toisinaan töihin yksinkertaisten pulmien parissa. Harvat viholliset kaatuvat helposti, eivätkä edes pomotaistelut taannu hermoja raastavaksi hinkuttamiseksi. Hyppelyä piristetään toisinaan ajoneuvokohtauksilla, mutta onneksi päristely on vain mausteena. Ajopelien kiikkerä tuntuma häviää loikinnalle.

Päähahmon rakettireppua ei hyödynnetä läheskään niin paljon kuin voisi kuvitella. Aparaatista loppuu nopeasti löpö ja ylöspäin pääsee vain ennaltamäärätyistä paikoista. Salapaikkojen koluaminen repun avulla on tämän vuoksi tarpeettoman hankalaa, sillä polttimen avulla pääsee helposti alaspäin, mutta vaivoin yläilmoihin.

Valitettavasti yleinen vaikeustaso ja pelin kesto ovat harkkoreherkun sijaan maitopartakaliiperia. Mukavan letkeä loikka on nähty reilusti alle viidessä tunnissa. Vaikka peli vaatii tietyn määrän aurinkopaneeleita seuraavan maailman avaamiseksi, puuttuva pääoma on nopeasti kartutettu kasaan.

Lyhyestä kestostaan huolimatta Jett Rocket tarjoaa laadukkaan pikaloikinnan isompien nimikkeiden jälkiruuaksi. Peli on kuin mustikkapiirakkaa. Maistuu hyvältä, mutta sitä ei ole tarkoitettu täyttämään mahaa.

85

Lisää aiheesta