Joe Danger (PS3)

Suomalainen Trials HD on yksi latauspalveluiden menestystarinoista, joten idean kopioiminen oli vain ajan kysymys. Stunttikuski Joe Danger kuorruttaa Trials HD:n ja Excite Biken oivallukset mariohtavalla päävärimaailmalla ja harrastaa vauhdikasta tasoloikkaa moottoripyörällä.

Ajofysiikka liioittelee voimakkaasti, mutta toimii johdonmukaisesti ja loogisesti. Trials HD:n tapaan Joe Dangeria ohjataan pääasiassa kaasulla ja jarrulla, ja kaistanvaihdot onnistuvat vain tiettyjen porttien kohdalla. Pakittaminen ja kaasu purevat myös ilmassa, joten hyppyrin nokalla kaiken ei tarvitse mennä nappiin. Alastulot ovat triviaaleja tapahtumia, sillä kaatuminen uhkaa herra Dangeria vain temppuillessa.

Koska ajaminen on helppoa, kentät rakennetaan tasoloikkamaisen ansakikkailun ympärille. Hyppyreiden välissä lojuu piikkejä, pommeja, murskaimia ja muita ilkeyksiä. Kentän läpäisy on sivuseikka, sillä areenat ovat täynnä erilaisia keräily- ja aikatavoitteita, jotka palkitaan bonustähdillä. Siniset pikkutähdet ropisevat plakkariin perusvedolla, mutta piilotettuja jättitähtiä, danger-kirjaimia ja aikarajoitettuja kolikkoketjuja metsästetään hiki kypärässä. Kenttäryppäiden finaaleissa kaahataan kahva rullalla mies miestä vastaan.

Tähtisysteemi on yksinkertaisen addiktiivinen. Bonustähdillä ostetaan alati kallistuvia uusia kenttiä, joten vanhat kentät täytyy ennen pitkää hieroa huolellisemmin läpi. Lisäjunnaamista irtoaa volteista, keulimisesta ja muista tempuista, joilla keräilykohteet yhdistetään hurjiksi pistekomboiksi. Pojoja verrataan heti maalin jälkeen kaverilistan parhaisiin esityksiin. Vaikeustaso kiristyy tasaisesti, joten pisteiden buustaaminen jää etupäässä alkumatkan viihteeksi. Joe Danger äityy loppua kohden todella kiperäksi, mutta ei sentään Trials HD -tason kettuiluksi.

Sutjakka ja sievä Joe Danger on selkeästi Trials HD:n perillinen, mutta se ei maistu halvalta kloonilta, sillä siinä on riittävästi omaa otetta ja ideoita. Sen suhde esikuvaansa on samanlainen kuin Duke Nukemilla Doomiin.

88