Joytech Dancing Mate (Xbox) - Maalarinteippiä avuksi

www.joytech.co.uk

Valmistaja: Joytech

Testikappale: OnOff

Hinta: noin 27 euroa

Joytechin Dancing Maten oksettavin seikka on matosta leviävä käry eikä kuviollisia sinipunavärejä hyväksyttäisi Fab 5:ssa. Onneksi tanssimatot eivät ole sisustuselementtejä ja hikiaromit peittävät pian Tanssipartnerin löyhkän.

Xboxin kapeaa mattovalikoimaa laajentavassa Dancing Matessa on kaikki normaalin Xbox-padin toiminnot: start, back, katkeava liitäntäjohto, portit kuulokemikille ja muistikortille. Tavallinen Xbox Live -kuulokemikki ei tosin ylety pomppiessa päähän asti, joten nettijoraaja tarvitsee lisäksi langattoman mikin.

Tanssikamu on pienempi ja ohuempi kuin Logic 3:n kilpaileva, vihreän ja violetin sävyissä kukertava matto. Kokonsa puolesta se sopii mukavasti lapsille ja muille pienikokoisille tai lyhytjalkaisille henkilöille. Dance UK:n kahdeksan suunnan poppihumpat sujuvat sillä isoa mattoa kevyemmin. Dancing Maten askelsensorien tuntuma on miellyttävän herkkä ja kuviot eivät nikotelleet testisessiossa kertaakaan.

Nopeissa kaksoisaskelsarjoissa kevyt matto luiskahtaa helposti vinoon tai osittain ryttyyn. Muut ohuet perusmatot reagoivat rankkaan höykytykseen samalla tavalla, mutta eivät ihan näin räikeästi. Saattaa tietysti olla, että hiihdän kiperät kombot turhan lähellä lattian pintaa.

Luisto-ongelmaa korjataan neljällä pyöreällä liimatassulla, jotka kiinnitetään maton nurkkiin. Lattiaan tiukasti tarttuvat tassut toimivat mainiosti, mutta vain ensimmäisellä kerralla. Kun matto nostetaan pois, tassut irtoavat pohjasta ja jäävät lattiaan kiinni. Yksi tassu vielä repesi irrotusoperaatiossa palasiksi. Liiman teho vähenee jokaisen irrotuksen myötä, joten erilliset tassut ovat ikävän kertakäyttöisiä. Kumimainen pohja olisi huomattavasti parempi ratkaisu, sillä matto pitää kiinnittää esimerkiksi maalarinteipillä lattiaan.

Joytechin perusmatto on puutteistaan huolimatta täysin käyttökelpoinen, mutta tyyriin puoleinen valinta Xbox-tanssijalle. Dancing Stage Unleashed kakkosen yhteyteen naitettuna maton hinta on selkeästi edullisempi.

Hyvää

Kohtuudessa pysyvät värit.

Herkästi reagoivat askelsensorit.

Huonoa:

Luiskahtelee tiukoissa askelkuvioissa.

Kertakäyttöiset liimatassut.

Turhan tyyris.

Kolme tähteä

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…