Juoma-arvostelu: ED Gamer Light

ED Gamer Light on kehitetty elektronisen urheilun harrastajien toiveiden pohjalta. Kuten pelaajat tietävät, sessiot voivat joskus venähtää, kertoo juomatehtailija Hartwall tiedotteessaan. 

FEL yhdisti voimansa ED-energia juoman kanssa tarjotakseen juoman pelaajille, jotka haluavat olla yhtä skarppina niin ensimmäisessä kuin viimeisessäkin matsissa”, Finnish Esports Leaguen toimitusjohtaja Jussi Halme hehkuttaa lehdistötiedotteessa.

Pirteyteen vaaditaan paljon. ED Gamerissa on kaksi kertaa enemmän kofeiinia kuin teessä ja lisäksi guaranaa, b-vitamiinia, sinkkiä ja magnesiumia. Juoma on sokeriton, vaikkakin sisältää sokeria 0,2 grammaa 100 millilitrassa. Samalla paljastui, että sokerittoman ja sokerillisen juoman raja on 0,5 grammaa sokeria desissä.

Pelit-lehtikin sai ED Gamer Lightin maisteltavaksi. Tuoksussa mustikka on voimakas, mutta vaikutelma on käsisaippuamainen. Vaikka sokeria on vähän, maku on makean marjaisa. Jälkimaku muistuttaa koulun marjakiiseliä, jota tarjoillaan mannapuuron kanssa.

ED Gamer Light on brändätty trendikkäällä kilpapeliteemalla, millä ei ole kokonaisuuteen suurta merkitystä. Juoma on ihan hyvää, mutta omaan makuuni parempiakin on olemassa. Red Bull voittaa makunsa puolesta, mutta siinä hinta hillitsee ostohaluja. Teinin tuloilla suosikikini on Mega Force, jossa hinta-laatusuhde tuntuu olevan parhaimmillaan. 

Kirjoittaja on 9. luokkalainen työharjoittelija Pelit-lehdessä.

ED Gamer Light 

Kategoria: Energiajuoma

Valmistaja: Hartwall

Hinta: Noin 2,55 euroa