Kesä

Kesäloma häämöttää ja aurinko paistaa. On aika sulkea verhot ja uppoutua olennaiseen.

Hittivetoisuus jäytää pelialaa, mutta jos tänä kesänä ei löydä pelattavaa, on suurin syy kyllä siellä peilissä. L.A. Noire, The Witcher 2, Duke Nukem Forever, Red Faction: Armageddon, vielä ilmestyvät F.E.A.R. 3 ja Zelda, täytyykö vielä muuta luetella? Jokaiselle jotakin, räiskintäfanille vielä enemmän.

Meille kesän tärkein tapahtuma on juuri meneillään olevat E3-messut Los Angelesissa. Messuista on tänä vuonna tulossa poikkeuksellisen jännittävät, sillä pitkästä aikaa esillä on uusi konsoli: Nintendo on luvannut esitellä Project Cafénsa eli Wii kakkosen. Joidenkin huhujen mukaan myös Microsoftilla saattaisi olla joitakin suunnitelmia uuden konsolin suhteen, mutta vielä toistaiseksi huhut ovat aika heikkoja. Jos jotakin esitellään E3:ssa, se tulee melkein puskista.

PlayStation 3 täyttää tänä vuonna viisi vuotta ja Xbox 360 kuusi. Milloinkaan aikaisemmin konsolit eivät ole eläneet näin kauan saamatta vahvistusta seuraavasta sukupolvesta. Toisaalta uuden konsolin synnyttäminen aiheuttaa niin suuren loven myös pelimyyntiin, että ajankohta kannattaa harkita tosissaan. Ennen kuin pelitalot oppivat ottamaan kaiken irti tehoista ja ennen kuin uusia koneita on myyty riittävästi, talous notkahtaa yhdellä jos toisellakin.

Toukokuun lopulla elämää E3:n jälkeen ei oikeastaan ole. Kukaan ei ilmoittele uusista projekteista, loppuvuoden suurimmat hitit pidetään pimennossa. Ennen E3:a peliala hiljenee odottamaan uutta alkuräjähdystä.

E3 on enemmän kuin joulu, sen annilla eletään aika pitkälle loppuvuoteen. Kaikki kynnelle kykenevät julistavat uusien hittipeliensä ilosanomaa huutaen toinen toistensa suuhun. Kaikkien projektit ovat parhaita, journot kuolaavat kuin kaksivuotiaat tulevaisuuden perään. Messujen parhaaksi julistettu peli on takuuvarma hitti.

Tänä kesänä tapahtuu kuitenkin muutakin kuin E3. Raota verhojasi ja lähde auringonpaisteeseen, tule Lintsille! Kaikki Pelit-lehden lukijat ovat tervetulleita Kinect-halliin Pelit-lehden lukijaviikolla kesäkuun puolivälissä. Luvassa kilpailuja, uusia pelejä ja toimituksen naamoja. Ilmainen Kinect-halli on avoinna koko kesän.

Toimitus lähtee nyt vetämään henkeä ja pelaamaan ihan mitä huvittaa. Vaikka sitten krokettia tai sulkapalloa.

Hyvää kesää!

Lisää aiheesta

 • Pääkirjoitus: 250 lehteä myöhemmin

  Tämä juttu pitää alkaa jo miltei muinaisista roomalaisista. 23 vuotta sitten Suomi oli täysin toisenlainen kuin nykyisin: televisiokanavia oli kaksi, kännyköitä ei vielä ollut ja pelikelpoiset pc:t maksoivat monta kymmentä tuhatta markkaa.
  Silloin 250 lehteä sitten, emme mitenkään…
 • Pääkirjoitus: Pelikansan edustajat

  ELinkeinoministeri Jan Vapaavuori oli pitämässä juhlapuhetta Finnish Game Awardsissa, jossa juhlittiin pelialan 20-vuotistaivalta. Tosin me jo kauemmin pelialalla olleet olimme sitä mieltä, että termi oli väärä. Suomen "oikea" peliteollisuus syntyi varmaankin 20 vuotta sitten Housemarquen…
 • Pääkirjoitus: 20 vuotta Eekolmosta

  Jo ennen E3:sta pelejä esiteltiin muun muassa ECTS-messuilla Lontoossa parhaimmillaan kaksi kertaa vuodessa sekä Consumer Electronics Show’ssa Las Vegasissa. Sitten ala alkoi paisua ja Los Angelesiin perustettiin ne ainoat oikeat pelimessut.
  Olin mukana jo ensimmäisessä tapahtumassa – minä…