Kinect Sports (Xbox 360)

Kinect Sports on Xboxin vastine taviksia lumonneelle Wii Sportsille. Kinect Sportsin urheilulliset minipelit ovat selvästi kestävämpää huvia kuin Kinect Adventuresin yhden idean ihmeet. Itse tykkäsin eniten keilailusta, johon on saatu Kinectin liiketunnistuksella ilahduttavan autenttinen fiilis. Toki keilailussakin voisi nipottaa siitä, että konsoli joutuu tosiasiallisesti arvaamaan, milloin pelaaja irrottaa otteensa virtuaalisesta keilapallosta. Käytännössä tämä pieni epävarmuustekijä ei keilaamista haittaa.

Yleisurheilusetti on Kinect Sportsin toinen kohokohta. Se käynnistyy sadan metrin juoksulla, jossa Kinect arvostaa enemmän korkealle nostettuja polvia kuin ylivilkasta paikoillaan sipsuttelua. Juoksu on hyvää lämmittelyä keihäänheitolle ja pituushypylle, joissa lyhyt juoksusuoritus on yhdistettävä oikea-aikaiseen heittoon tahi loikkaan. Kiekonheitossa tempaistaan vain käsi suoraksi ja toivotaan parasta. Lopuksi pyrähdetään lyhyt aitajuoksu ja lasketaan pisteet yhteen. The winner is you.

Kinect Sportsin pöytätennis vaikuttaa etukäteen lajilta, johon ohjaimista vapaa Kinect on suorastaan luotu. Pöytätenniksen pelaaminen onkin jouhevaa, mutta jälkimauksi jää, että Kinect tulkitsee lyöntejä aika suuripiirteisesti. Samat sanat pätevät oikeastaan myös Kinect Sportsin nyrkkeilyyn, jossa vastustajan tyrmää varmimmin villisti käsiä viuhtomalla.

Sporttikokoelman hännänhuippuja ovat autopilotilla pelattava rantalentis ja omaan mahdottomuuteensa kaatuva jalkapallo.

80