Kingdom Hearts 358/2 Days (DS)

Disney- ja Final Fantasy -hahmot samaan maailmaan sulattava Kingdom Hearts -sarja on Square-Enixin selkeästi kovinta uudistuotantoa.

358/2 Daysin päähenkilö on Soran sijaan Roxas, joka hyväksytään pelin alussa salamyhkäisen Organisaatio XIII:n riveihin. Kahden ensimmäisen Kingdom Heartsin väliin sijoittuvasta juonesta ja henkilöistä ei saa paljon irti, jos ei ole pelannut aiempia osia. Tarinassa oletetaan pelaajan tuntevan maailman ja muistavan aiempien osien tapahtumat.

Teemana on ystävyys, jota käsitellään haikean melankolisesti. Muistin menetyksestä kärsivän ja itseään etsivän Roxasin seikkailulla ei ole yhtä suurta päämäärää, vaan hänen päivänsä koostuvat erilaisten yksittäisten tehtävien suorittamisesta. Välillä tutkitaan maailmoja, kerätään tietoa ja seurustellaan kavereiden kanssa, mutta useimmiten hutkitaan jos jonkinnäköisiä ja -kokoisia sydämettömiä.

Onneksi yksinkertainen tappelusysteemi kuuluu pelin vahvimpiin puoliin. Roxas mätkii Avainterällään maassa, ilmassa ja aavikolla, ja heittää välillä sekaan loitsun taikka kaksi. Rivihirviöt kaatuvat vaivatta, mutta pahimmat vastustajat vaativat jo suunnittelua ja strategiaa. Tappeluissa ärsyttää tutusti taas kamera, jolla on lukituksesta huolimatta taipumus harhailla ratkaisevilla hetkillä.

Mielenkiintoisesti Roxasin käytössä olevat kyvyt, tavarat ja jopa kokemustasot määräytyvät paneeliruudukolle sijoitetuista nappuloista. Alun suppea ja vain muutaman nappulan sisältävä ruudukko muuttuu seikkailun edetessä kunnon shakkilaudaksi, jonka nappuloita siirtelemällä Roxasin saa muokattua haluamaansa suuntaan.

358/2 Days on harvinaisen komea DS-peli, mutta sen suurin ongelma on toisto. Maailmat ja Disney-hahmot on jo nähty sarjan aiemmissa osissa ja myös musiikkeja kierrätetään. Ongelmaa ei helpota tehtävien samankaltaisuus, jatkuva samoissa kentissä ramppaus ja todella hitaasti etenevä juoni.

Roxasin seikkailusta jää ristiriitainen fiilis. Toisaalta pelin toimiva tappelu ja tunnelmointi tenhoavat, mutta samalla vanhan kierrätys ja itseään toistavat tehtävät tympäännyttävät. Seikkailu etenee pienissä pätkissä, jos ei tahkoa hiki hatussa.

75

Lisää aiheesta