Kirby Power Paintbrush (DS) – Pinkkipallona luokses pompin

Kirby Power Paintbrush osoittaa, että pelibisnekseen mahtuu yhä uusia oivalluksia.

Kirby Power Paintbrushia ei olisi olemassa ilman DS:n kosketusnäyttöä, sillä Kirbyä pelataan pelkästään ohjauskynällä. Systeemistä tulee mieleen mainio Yoshi's Touch & Go, mutta kynäohjaus on viety pidemmälle ja se on monipuolisempi.

Peli-idea on nerokas: Kirby ei osaa kulkea minnekään ilman pelaajan opastusta. Alaruudussa liikkuvaa Kirbyä ei ohjata suoraan itse. Kun Kirbyä tökkää kynällä, pallo ottaa lyhyen spurtin, jolla voi myös tyrmätä vihollisia. Jos haluaa Kirbyn kääntyvän, piirretään ohjainkynällä viiva, johon törmätessään Kirby vaihtaa suuntaa. Ansat ja kuopat ylitetään piirtämällä Kirbylle silta. Jos vihollinen tulittaa tykillä Kirbyä, piirretään viiva suojaksi. Lisäksi Kirbyllä on käytössään vihollisilta varastettuja erikoiskykyjä.

Radat ovat hyvin puzzlemaisia, eivät vain suoraviivaista etenemistä. Mustetta on rajallinen määrä ja piirretty viiva katoaa jo muutaman sekunnin kuluttua. Yläruudussa näkyy sekä Kirby suuremmassa kartassa että taikamusteen määrä.

Kirbyn pääseikkailun läpäisee alle viidessä tunnissa. Sen jälkeen saa avattua neljä uutta hahmoa, jotka eivät peliä juuri muuksi muuta. Vaihtoehtoisia reittejä ja erilaista kerättävää on kuitenkin niin paljon, että Kirbyn uudelleenpelausarvoa on kohtuullinen.

Kirby Power Pantbrushin olemassaolon oikeutus on omaperäisessä ja helposti omaksuttavassa kynäohjauksessa. Piirrosidea ehkä kuulostaa lapselliselta, mutta Kirby on todellisuudessa syvällinen ja ammattitaidolla tehty laatupeli.

84

Lisää aiheesta