Kirby Super Star Ultra (DS)

Nintendon kestosuosikkeihin kuuluva Kirby leijailee käsikonsolille pirteän tasohyppelyn merkeissä. Kirby Super Star Ultra on laajennettu ja parannettu uusversio SNES:n Kirby Super Starista, joka ilmestyi konsolille sen elinkaaren loppuvaiheessa.

Kirby Ultra koostuu 16 pikkupelistä, joista 11 on tasohyppelyä ja viisi minipeliä. Näistä vain neljään pääsee heti käsiksi, loput aukaistaan läpäisemällä kenttiä ja päihittämällä pomoja. Kirbyn minipelit ovat lähinnä kosketusnäyttöä hyödyntäviä lyhyitä refleksitestejä, mutta pikku hiljaa vaikeutuvat tasohyppelykentät antavat mukavasti haastetta.

Pullea ja pinkki Kirby on veikeä veijari, joka pystyy syömään kaikki vastaantulijat ja omimaan näiden kyvyt itselleen. Syödyn vihulaisen voi käännyttää omalle puolelle, jolloin käännynnäistä ohjaa joko toinen pelaaja tai tekoäly. Meininki on tuttua ja turvallista tasohyppelyä, jossa pelaajan tavoitteena on päästä söpöläisten täyttämän kentän loppuun. Kirbyn eri kyvyt ja toisistaan poikkeavat kentät tuovat touhuun tarvittavaa lisäväriä.

Kirby Ultra on ennen kaikkea viihdyttävä peli. En taatusti kuulu pelin pääkohderyhmään, mutta pelaamisesta nauttii. Kirbyn kontrollit ovat sujuvat, kenttäsuunnittelu toimii ja graafinen yleisilme näyttää mukavan pirteältä. Musiikeissa ja äänissäkään ei ole valittamista, sillä ne tukevat tunnelmaa täydellisesti.

Kaikesta Kirbyn sisällöstä huokuu lämminhenkisyys. Kepeää juonta ryydittävät välivideot ja hahmojen väliset keskustelut tuovat hymyn huulille. Oli kyse sitten Meta Knightin ilkeiden suunnitelmien pysäyttämisestä tai King Dededen kanssa ajettavasta ruokarallista, pysyy meno positiivisena.

Vaikka Kirby on pääsääntöisesti helppo, loppupään kentistä alkaa löytyä haasteenpoikasta. Etenkin areenataistelut osoittautuivat hankaliksi. Harmittavasti viimeiset seikkailut kierrättävät jo kertaalleen käytettyjä kenttiä, mikä haiskahtaa turhalta laimennukselta.

Kirby Super Star Ultra on onnistunut pikkupelikokoelma, joka sopii erityisen hyvin lyhyisiin pelituokioihin.

82

Lisää aiheesta