Kung-Fu High Impact (Xbox 360)

Kinect-markkinoille alkaa hiljalleen ilmestyä suomalaistakin osaamista. Espoolainen Virtual Air Guitar Company lähestyy Microsoftin ihmevekotinta vähän eri suunnasta kuin muut: pelaaja paitsi ohjaa ruudulla näkyvää hahmoa, myös ON tuo hahmo. Kung-Fu High Impact asettaa itse kunkin pelin sankariksi vähän EyeToy-pelien (kuka muistaa?) tyyliin.

Tyylilajina on humoristinen 2D-mätkintä, jossa ei ole sen syvempää tarkoitusta kuin iskeä maahan kymmenittäin vihollisia. Kung-fu on melkoista rääkkiä myös Kinect-muodossa, sillä lyönnit, potkut ja hypyt joutuu tekemään itse. Mukana ovat kaikki genren konventiot erikoisliikkeistä pomomatseihin.

Liikeohjattu beat ’em up on ideana hassu, mutta toimii yllättävän hyvin. Liikkeet ovat sopivan helppoja tehdä, ja sarjakuvamaisten pahisten mätkiminen on terapeuttista. Hektisimmät taistot vaativat sen luokan liikesarjoja, että kannattaa varata reilusti tilaa riehumiselle. Itse onnistuin High Impactin myötä saamaan ensimmäiset Kinect-haaverini (vinkki: vino katto ei sovi yhteen kiivaan hyppelyn kanssa). Tämä tosin kertoo jotain siitä, kuinka mukaansatempaava peli aluksi on.

Liian pian selviää, että Kung-Fu High Impact kärsii samoista helmasynneistä kuin valtaosa Kinect-tuotoksista, eli hieman epätarkasta ohjauksesta ja liiallisesta yksinkertaisuudesta. Vaihtelua olisi saanut olla lisää. Esimerkiksi kineettinen jousiammuskelu oli sen verran hauskaa, että sitä olisi mielellään harrastanut enemmän.

Liikeohjattu mäiske innostaa sopivasti sen parin kolmen tunnin verran, mikä kuluu tarinamoodin läpäisyyn. Innokkaimmille on vielä muutama simppelimpi pelimuoto lisää ja himmeä moninpeli, jossa pädi-pahikset käyvät yksinäistä Kinect-soturia vastaan. Itse olin stoorin läpäisyn jälkeen jo väsynyt kung-fuhun, ihan kirjaimellisesti.

Idea on mainio, toteutuskaan ei ole hassumpi, mutta varsinainen pelisisältö on vielä hakusessa. Hakusessa on myös julkaisuformaatti: Xbox Live Arcade olisi ollut pelikaupan hyllyä passelimpi paikka parin tunnin toimintarypistykselle.

73