Kustantaja vaihtuu

 

Kesäkuussa Suomea järisytti tieto, että Pelit-lehti on myyty uudelle kustantajalle. Virallisesti ”Sanoma keskittyy Suomen aikakauslehtiliiketoiminnassaan valittuihin kohderyhmiin ja teema-alueisiin –  neljä erikoisbrändiä myydään Fokus Medialle”, kertoo lehdistötiedote.

Pelit-lehden lisäksi Fokus Medialle siirtyvät Glorian Antiikki, V8-Magazine ja GTi-Magazine. Lehtiä yhdistää se, että ne ovat kaikki tiukan, asialleen omistautuneen kohderyhmän lehtiä, joiden lukijamäärät ovat pysyneet suhteellisen vakaina kaiken aikakauslehtiä kohtelevan myllerryksen keskelläkin.

Fokus Media Finland on vasta perustettu, kohderyhmäaikakauslehtiä kustantava mediayhtiö. ”Portfoliomme koostuu erikoislehdistä, joilla on uskollinen tilaajakunta. Lehtiämme yhdistää lukijoiden intohimo aihepiiriin ja se, että toimitukset tuntevat vaativien lukijoidensa tarpeet”, sanoo Fokus Median toimitusjohtaja Tapani Pitzén.

Lehtibrändien myötä lehtien toimitukset siirtyvät uudelle kustantajalle, eli koko Pelit-lehden henkilökunta jatkaa. Lukijoille ja tilaajille muutos ei välittömästi näy: tilaukset jatkuvat automaattisesti ja aikataulukin on muuttumaton vuoden loppuun asti.

Muutos astuu voimaan syyskuun alussa, eli tämä elokuun lehti on vielä Sanomien kustantama. 1.9. Pelitin toimituksen osoitetiedot muuttuvat ja toimitus yrittää löytää uudelle työpaikalleen. Tuossa vaiheessa syyskuun lehti on kuitenkin jo tehty eli se ilmestyy postilaatikoihin heti, kun Kusti on sen sinne polkenut.

Pelitin toimitus odottaa uutta innolla. Muutos on suuri: yli 22 vuoden ajan olemme kuuluneet Sanomien valtavaan, kansainväliseen organisaatioon, jatkossa jopa todennäköisesti tunnemme henkilökohtaisesti kaikki työtoverimme. Työnkuvakin muuttuu, kun mahdollisuutemme tehdä asioita itse monipuolistuvat valtavasti. Kahvinkin joudumme keittämään itse.

Palaamme asiaan. Siihen asti meidät tavoittaa edelleen Pelit.fi:stä ja tutuista @pelit.fi-osoitteista.

Lisää aiheesta

 • Pääkirjoitus: 250 lehteä myöhemmin

  Tämä juttu pitää alkaa jo miltei muinaisista roomalaisista. 23 vuotta sitten Suomi oli täysin toisenlainen kuin nykyisin: televisiokanavia oli kaksi, kännyköitä ei vielä ollut ja pelikelpoiset pc:t maksoivat monta kymmentä tuhatta markkaa.
  Silloin 250 lehteä sitten, emme mitenkään…
 • Pääkirjoitus: Pelikansan edustajat

  ELinkeinoministeri Jan Vapaavuori oli pitämässä juhlapuhetta Finnish Game Awardsissa, jossa juhlittiin pelialan 20-vuotistaivalta. Tosin me jo kauemmin pelialalla olleet olimme sitä mieltä, että termi oli väärä. Suomen "oikea" peliteollisuus syntyi varmaankin 20 vuotta sitten Housemarquen…
 • Pääkirjoitus: 20 vuotta Eekolmosta

  Jo ennen E3:sta pelejä esiteltiin muun muassa ECTS-messuilla Lontoossa parhaimmillaan kaksi kertaa vuodessa sekä Consumer Electronics Show’ssa Las Vegasissa. Sitten ala alkoi paisua ja Los Angelesiin perustettiin ne ainoat oikeat pelimessut.
  Olin mukana jo ensimmäisessä tapahtumassa – minä…