Labyrinth of Time, The – Sietämätön tyhjyys

Olet tylsä ihminen. Heräät, lähdet töihin ja kaikki kulkee samalla rutiinilla kuin aina ennenkin. Paitsi että tällä kertaa kohtaat matkalla jumalan, joka kaikkivoivassa avuttomuudessaan tarvitsee mattimeikäläistä pelastamaan oman maailmansa.

Kaiken pahuuden lähde on kuningas Minoksen ikivanha labyrintti, joka on rakennettu uudelleen. Mitään selkeätä juonta tai päämäärää ei alussa kerrota: yhtäkkiä vain olet surrealistisessa maailmassa, joka pitäisi ilmeisesti tuhota. Ruutu toisensa jälkeen esitetään upeita kuvia ja maisemia, jotka ovat kuitenkin lähes täysin vailla mitään elämää. Kun kuvien ihastelu alkaa tympiä, palaa ajatus takaisin tehtävään, paitsi että tässä paikassa ei voi tehdä juuri mitään. Siinä alkaa yksinäisyys ja ahdistus mieltä riivata kun esineitä, ihmisiä tai edes petoja ei ole mailla halmeilla. (On niitä esineitä, mutta niin pirun vähän.)

The Labyrinth of Time on vanhanaikaisen tekstiseikkailupelin runsaasti kuvitettu versio, tosin ilman tekstiä ja rajoitetulla käskyvarastolla. Jotain voisi antaa anteeksi jos käyttöliittymä olisi nopea ja paikasta toiseen liikkuminen kävisi sutjakasti. Nyt kuvien lataaminen kestää turhauttavan kauan ja kaiken kruunaa typerä liikkumissysteemi, jossa peruuttaminen ei ole mahdollista. Jos liikun ruudun eteenpäin, vie takaisin palaaminen kolme ylimääräistä siirtoa ja joka kerralla ladataan hitaasti uusi kuva. Hermot tällaisessa pelleilyssä menee.

Grafiikka on todellakin kaunista ja äänimaailmakin on komea. Etenkin musiikki tulvii mystisen mahtipontisena. Tunnelman pilaa kuitenkin se, että musiikki katkeaa joka kerta kun peli päättää esittää ääniefektin. Musiikki kun ei tule suoraan CD:ltä tavalliseen tapaan vaan kaikki on digitoitua, eikä peli osaa soittaa kuin yhden efektin kerrallaan. CD-ROM-peleissä on totuttu kuulemaan paljon puhetta, mutta tässä pelissä ei turhia lässytellä, sanaakaan ei puhuta.

En kertakaikkiaan osaa löytää tästä tekeleestä mitään positiivista. Jos olet erityisen kiinnostunut psykeedelisistä maisemakuvista niin niitä tältä levyltä niitä löytyy lähes kaksituhatta. Kuvakirjana tämä on välttävä, mutta pelinä täysi katastrofi.

53