Langaton verkkosovitin (Xbox 360)

www.xbox.com/fi-FI/hardware

Valmistaja: Microsoft

Hinta: noin 80 euroa

Langaton verkkosovitin kiinnitetään Xbox 360:n takana olevaan sille varattuun kohtaan. Ensimmäisen kerran koneen käynnistyksen jälkeen ei tapahtunut mitään. Sovittimen irrotus ja uudelleen kiinnittäminen herätti yhteyden henkiin. Heti kättelyssä boksi löysi ilmaisen, suojaamattoman PanOulu-verkon, mutta halusin käyttää varmatoimisempaa, ikiomaa verkkoani.

Oikean verkon valinta on hieman Windows XP -maailmaa mutkallisempaa. Ensin on mentävä System-valikon Network settings -asetuksiin ja klikattava Edit settings -kohtaa, jolloin saa näkyviin perus- ja lisäasetukset-välilehdet. Valittavana olevat verkot löytyvät aktivoimalla perusasetusten kolmannen kohdan (jossa lukee muun muassa verkon SSID-nimi ja tyyppi) ja klikkaamalla tämän jälkeen sinistä nappia.

Tunnistin verkoista omani sen SSID-nimestä. Tämän jälkeen boksi haki automaattisesti IP- ja DNS-osoitteet reitittimeltäni. Koska oma verkkoni on salattu, se kysyy seuraavaksi verkon (WEP tai WPA) salasanaa. Tämän jälkeen Xbox 360 on täydessä iskussa nettipelaamista varten. Oma parin vuoden ikäinen Buffalo Airstation -reitittimeni jutteli mukisematta Xbox 360:n kanssa.

Kaikki eivät ole olleet yhtä onnekkaita. Jos verkkoasetuksesi ovat monimutkaisemmat, oleellisimpien asetusten käsin virittely onnistuu ongelmitta. Tarpeen tullen Xbox 360 osaa hakea asetukset verkossa olevalta PC:ltä. Huonossa lykyssä joutuu säätämään reitittimen asetuksia, mikäli ne on alun perin säädetty tavallisuudesta poikkeavalla tavalla.

Ainoa suuri ongelma on hinta. 80 euroa yksinkertaisesta WLAN-sovittimesta tuntuu riistolta.

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…