Lazy Raiders (Xbox 360)

Indiana Jones -teemoilla leikittelevä Lazy Raiders kääntää tasoloikkaidean ympäri, sillä pelissä ohjataan loikkasankarin sijaan kenttää. Yhdelle ruudulle mahtuva areena kääntyy täydet 360 astetta kumpaankin suuntaan ja tarpeen tullen kertalaakista ylösalaisin. Laiska sankari liukuu sinne, minne kenttä viettää.

Aarteenmetsästäjä hamstraa kiikkeristä labyrinteista jalokiviä ja historiallisia arvoesineitä. Keräilyä vaikeutetaan muun muassa lukituilla ovilla, ansoilla ja sokkelon mukana liikkuvilla esineillä, kuten pyöreillä kivillä ja dynamiittilaatikoilla. Vaarallinen roina vierii ja liukuu sankaria herkemmin, joten ne pitää usein jumittaa jonnekin hetkeksi. Putoaminen ei vahingoita sankaria, mutta seinän ja kiven väliin liiskautuminen, piikit ja tuli sattuvat.

Kentissä on paljon pieniä ja pelaamisen kannalta oleellisia yksityiskohtia, joten Lazy Raiders pääsee oikeuksiinsa vasta kookkaalla ruudulla. Zoomaus auttaa vain tiettyyn pisteeseen saakka, sillä ansoja ja liikkuvia kohteita ei kannata jättää ruudun ulkopuolelle, sillä seuraava kiepautus saattaa pudottaa sankarin suoraan piikkikuoppaan tai siirtolohkareen päähän.

Etenemisen kannalta triviaali kuolema vähentää ainoastaan jalokivistä irtoavaa palkkiota. Dollarinpinon kutistuminen tosin estää usein bonusaarteen ilmestymisen ja sekös perfektionistia ketuttaa.

Lazy Raidersissa on noin 80 kenttää, mutta vähempikin riittäisi, sillä ideoita toistetaan turhan tiheään. Pelkkä uuden, lähes samanlaisen kentän näkeminen ei itsessään innosta jatkamaan, mutta onneksi inhimillinen saavutuslista kutittelee sopivasti addiktion naapurissa asuvaa keräilyviettiä. Jos en saanut kaikkea kasaan, kenttä meni heti alusta uusiksi.

83