League of Legends -striimausoikeudet myytiin 300 miljoonalla

Riot Games ilmoittaa solmineensa yhteistyösopimuksen League of Legends -nettillähetyksistä BAMtech-yhtiön kanssa. Sopimus koskee vain ammattilaisturnauksia eli kilpapelaamisen lähetysoikeuksia.

Riot ei paljastanut tiedotteessaan sopimuksen yksityiskohtia, mutta Wall Street Journal väittää sopimuksen arvoksi 300 miljoonaa dollaria. Talouslehden mukaan BAMtech saa itselleen kaikki nettilähetyksien mainos- ja sponsoritulot plus oikeuden myydä ammattilaisturnausten lähestysoikeuksia eteenpäin. Sopimus kestää vuoteen 2023 asti.  

Summa ei ole yhtä älytön kuin miltä kuulostaa, sillä Riot Games yltää vuonna 2016 noin 1,89 miljardin dollarin liikevaihtoon. Käytännössä League of Legends on yhtiön ainoa tuote. Riot Gamesin arvion mukaan League of Legendsin maailmanmestaruuskisoja seurasi yhteensä 43 miljoonaa katsojaa viime lokakuussa.

BAMtech on urheilustriimauksessa suhteellisen iso tekijä, sillä yhtiö vastaa muun muassa jääkiekko-, golf- ja baseball-ammattilaissarjojen nettilähetyksistä Yhdysvalloissa. BAMtechin omistaa MLB eli Yhdysvaltojen baseballin ammattilaissarja.